Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, veste URIAȘĂ pentru trei spitale din Capitală: 'Vor primi bani europeni pentru pregătirea personalului medical'

digi24
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, împreună cu Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, că spitalele Gomoiu, Filantropia şi Cantacuzino vor beneficia de nouă milioane de euro pentru pregătirea personalului medical pe mai multe specializări.

"Trei spitale care se află în subordinea PMB au câştigat proiecte pe fonduri europene. Este vorba de o sumă destul de importantă, aproape nouă milioane de euro. Mă refer la Spitalul de Copii Gomoiu, Filantropia şi Cantacuzino. Este vorba despre pregătirea medicilor şi asistenţilor, 3100 de persoane care vor beneficia de pregătire profesională. Este important să avem aparatură de ultimă generaţie, dar fără creştere nivelului profesional al capitalului uman, nu putem să fim performanţi şi nu putem să considerăm că îi primim pe pacienţi aşa cum merită", a explicat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Edilul Capitalei a precizat că la Spitalul de Copii "Victor Gomoiu" se va desfăşura un program dedicat minorilor cu boli rare, în valoare de aproape 3 milioane de euro. Filantropia va beneficia de fonduri dedicate perfecţionării în gestionarea marilor urgenţe de sarcină şi naştere, pentru care se va aloca o sumă de peste 1,3 milioane de euro.

Oamenii lui Vladimir Putin contraatacă: Ce super-armă va construi Rusia - se pregătesc de RĂZBOI

Spitalul Cantacuzino a depus trei cereri de finanţare, iar două au fost deja contractate. Primul este un program de pregătire de screening şi depistarea precoce a cancerului de col uterin, în valoare 1,4 milioane de euro şi cel de al doilea este dedicat pregătirii specialiştilor din domeniul diabetului pentru care s-au alocat 1,2 milioane de euro. Spitalul mai are în proces de contractare un proiect de 2 milioane de euro pentru formarea medicală dedicată sănăţii femeii şi copilului.

Gabriela Firea reacționează DUR, după ce arhitectul Șerban Sturdza a depus o plângere împotriva Primăriei Capitalei: 'E o dezinformare'

"Suma de nouă milioane de euro reprezintă 10% din întrega alocare financiară la nivel naţional. Vineri vom semna finaţarea şi, din luna ianuarie, vor fi disponbile fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea ambulatorilor cu o sumă cuprinsă între 100.000 şi 2.300.000 de euro. Este, de asemenea, o finanţare la nivel naţional, iar principalul beneficiar sunt primăriile şi spitalele din subordinea acestora", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Lipsa pregătirii personalului medical este un gol cu care se confrunta spitalele, fiind o problemă tot mai des semnalată de managerii unităţilor sanitare.

"Având în vedere că în subordinea ASSMB sunt 19 spitale din Bucureşti, avem în vedere următoarele direcţii: dotarea cu echipamente ultramoderne, renovarea într-un ritm cât mai accelerat a spitalelor bucureştene şi una dintre probelemele principale sesizate de managerii spitalelor este asigurarea calităţii pregătirii personalului medical. Suntem încântaţi că trei dintre aceste spiatale au reuţit contractarea acestor fonduri", a precizat directul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), Turkes Ablachim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.