Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Horga, deputat PNL: Uniunea Europeană a activat Directiva pentru protecția temporară/ S-au flexibilizat fondurile de coeziune

Camera Deputaților
Janez Lenarcic

Deputatul PNL Gabriela Horga face o trecere în revistă a principalelor puncte discutate cu Janez Lenarcic, comisarul european pentru gestionarea crizelor, prezent azi la discuții în Comisia pentru Afaceri Europene a Camerei Deputaților. Concluzia este că Uniunea Europeană se implică total în Criza refugiaților din Ucraina și cu această ocazie se creează un cadrul mult mai lax pentru folosirea numitor fonduri europene:

”Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, a fost prezent, astăzi, la lucrările Comisiei pentru Afaceri Europene.

-Discuțiile s-au axat pe modalitățile concrete prin care Uniunea Europeană asigură susținerea financiară pentru refugiații din Ucraina și țările care îi găzduiesc. L-am întrebat de Janez Lenarcic despre flexibilizarea utilizării fondurilor de coeziune, dacă se ia în considerare adoptarea unui nou cadru temporar pentru a combate efectele economice rapid și pe termen scurt și ce măsuri suplimentare va propune UE pe termen lung, odată cu creșterea numărului refugiați.

- Potrivit oficialului european, Uniunea Europeană alocă 500 de milioane de euro pentru a face față consecințelor umanitare tragice ale războiului, atât în interiorul Ucrainei, cât și în alte țări.

Uniunea Europeană a activat Directiva pentru protecția temporară, oferindu-le refugiaților dreptul la asistență socială, acces la piața muncii și la educație.

Comisia propune prelungirea perioadei de folosire a fondurilor pentru securitate internă în perioada 2014-2020. În acest fel, se vor elibera aproximativ 420 de milioane de euro sub formă de sprijin suplimentar.

Resurse suplimentare vor proveni din fondurile pentru afaceri interne pentru perioada 2021-2027. Statele membre vor putea asigura centre de primire adecvate și proceduri de azil eficace.

- Comisia a adoptat o propunere legislativă care vizează flexibilizarea utilizării fondurilor de coeziune. În acest fel, devine posibilă finanțarea unei game largi de măsuri de sprijinire a persoanelor care fug din Ucraina: investiții în educație, ocuparea forței de muncă, locuințe, servicii de sănătate și de îngrijire a copiilor, furnizarea de alimente și îmbrăcăminte.

Sperăm că propunerile vor fi adoptate rapid de Consiliul UE și de Parlamentul European.

Vedem deja efectele economice ale războiul inutil  declanșat de Rusia și este posibil să apară probleme și alte sectoare de activitate. Solidaritatea țărilor din Uniunea Europeană este necesară, mai mult ca oricând, pentru a combate aceste efecte economice.”, susține deputatul PNL pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.