Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Zoană: 'Fermierii sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles'

arhiva personala
Gabriela Zoana

Eurodeputatul Gabriela Zoană a vizitat câteva ferme din județul Argeș pentru a discuta cu fermierii.

''În calitate de vicepreședinte al Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European am vizitat câteva ferme din județul Argeș pentru a discuta cu fermierii în legătură cu modalitatea în care aceștia au primit vestea respingerii plafonării plăților directe în Comisia AGRI din cadrul Parlamentului European.

În același timp, am ținut să vizitez fermele în prezența reprezentanților administrației publice locale din localitățile în care aceste inițiative antreprenoriale s-au dezvoltat pentru a identifica exemple de bune practici în modul în care administrația locală sprijină inițiativele private.

Ca vicepreședinte al Comisiei AGRI, am plecat la drum anul trecut cu mandatul obținut în urma consultărilor cu fermierii români și cu oficialii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a lupta împotriva intenției Comisiei Europene de a plafona plățile pentru fermieri în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.

Citește și: Eurostat: o treime din hainele importate de UE vin din China

Am obținut, după lungi eforturi, în cadrul Comisiei AGRI, respingerea plafonării subvențiilor.

Din discuțiile cu fermierii din Argeș am realizat că aceștia sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles. Plafonarea plăților ar fi însemnat falimentul fermelor românești, ar fi însemnat o lovitură grea aplicată agriculturii noastre, un domeniu care aduce anual peste 4 miliarde de Euro din exportul de produse autohtone.

Este îmbucurător să auzi de la oamenii care au investit în agricultură că efortul tău depus la Bruxelles are un impact atât de covârșitor asupra succesului afacerilor lor.

Antreprenorii din agricultură trebuie încurajați în continuare. De succesul lor depinde calitatea produselor pe care le punem pe masă și tot de reușita lor depinde și viitorul agriculturii românești.

Din acest motiv, aportul pe care îl au nu numai plățile directe, dar și alte diferite forme de sprijinire a fermierilor, așa cum sunt proiectele locale de asfaltare a drumurilor către exploatările agricole, reprezintă un ajutor acordat succesului agriculturii românești în ansamblul ei.

Voi continua dialogul cu fermierii din zona Argeșului și în săptămânile ce urmează și voi depune în continuare eforturi în Parlamentul European pentru egalizarea subvențiilor agricole la nivelul întregii Uniuni Europene.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.