Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Super Bowl 2021 a generat încasări record de 545 de milioane de dolari din publicitate

adevarul.ro
super bowl

Gala Super Bowl, difuzată duminică seară de postul american CBS, a generat încasări din publicitate de 545 de milioane de dolari pe durata partidei dintre cele două echipe care au jucat finala ligii profesioniste de fotbal american, potrivit cifrelor estimative anunţate miercuri de cabinetul Kantar, stabilind totodată un nou record în acest domeniu, informează AFP.

În pofida absenţei mai multor mărci celebre şi obişnuite să participe la acest eveniment, precum Budweiser şi Coca-Cola, care s-au retras din cauza pandemiei, ediţia din 2021 a galei Super Bowl a fost extrem de profitabilă pentru beneficiari, care au difuzat 96 de reclame în într-un interval de aproape patru ore şi jumătate cât a durat transmisia televizată, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Totalul încasărilor din reclame a fost mai mare cu 22% în raport cu cel din 2020, care reprezenta precedentul record în acest domeniu. Stabilit la 5,6 milioane de dolari pentru un timp de antenă de 30 de secunde, tariful plătit de beneficiari l-a depăşit cu mult pe cel de anul trecut, fixat la 5,2 milioane de dolari şi care era deja cel mai ridicat tarif mediu practicat vreodată pentru o gală Super Bowl.

A 55-a finală a Ligii profesioniste de fotbal american, NFL, câştigată net de echipa Tampa Bay Buccaneers în faţa echipei Kansas City Chiefs cu scorul de 31-9, a reunit în faţa micilor ecrane 96,4 milioane de telespectatori.

Deşi această audienţă este cea mai modestă din ultimii 14 ani, ea are şanse mari să stabilească încă o dată recordul de vizionare pentru un eveniment televizat în acest an în Statele Unite şi să devină, de departe, liderul de audienţă al tuturor categoriilor de programe difuzate de televiziunile americane.

Într-o perioadă marcată de fragmentarea continuă şi accelerată a audienţelor şi de apariţia platformelor de streaming video, sportul în direct, în special fotbalul american, rămâne o valoare sigură pentru industria de televiziune din Statele Unite.

Dintre beneficiari, grupul ViacomCBS a cheltuit 33 de milioane de dolari pentru spaţiul publicitar la Super Bowl, pe durata transmisiei TV, pentru noul său serviciu de tip "video la cerere", Paramount+, care urmează să fie lansat pe 4 martie. Potrivit Kantar, ViacomCBS este brandul care a alocat cel mai mare buget de publicitate pentru ediţia din acest an a galei Super Bowl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.