Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de coastă din Libia a oprit aproape 400 de migranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană

Agerpres
migranti canalul manecii

Garda de coastă din Libia a oprit aproape 400 de migranţi care încercau să traverseze Marea Mediterană în cinci ambarcaţiuni în ultimele două zile, a anunţat luni Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ultimele tentative ridică la peste 1.000 numărul persoanelor care au încercat să traverseze Mediterana în această lună, în pofida închiderii frontierelor Libiei din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Pandemia şi o intensificare a luptelor în jurul capitalei libiene Tripoli s-au adăugat la problemele cu care se confruntă miile de migranţi care încearcă să străbată ţara în drum spre Europa, comentează Reuters.

OIM a anunţat că 317 migranţi au fost readuşi în Libia duminică noapte. Alţi peste 70 au fost opriţi şi returnaţi în cursul zilei de duminică.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), două persoanele aflate pe ambarcaţiunile oprite duminică s-au înecat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.