Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu Bihor: Transporturi neconforme de deşeuri, oprite aproape zilnic la punctele de frontieră

Facebook
garda de mediu

Garda de Mediu Bihor: Transporturi neconforme de deşeuri, oprite aproape zilnic la punctele de frontieră

Transporturi de deşeuri care nu respectă cadrul legal pentru a putea intra în ţară sunt întoarse aproape zilnic de la punctele de frontieră din judeţul Bihor, nefiindu-le permis accesul în ţară, a declarat marţi, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu, la un seminar organizat cu prilejul împlinirii a 21 de ani de la înfiinţare.

"Se lucrează în ture, de la ora 6,00 până la 22,00, cu activitate constantă. Avem zi de zi asemenea transporturi. Şi de cel puţin cinci-şase ori pe săptămână, întoarcem autovehiculele cu transporturi neconforme. Desigur, împreună cu Poliţia de frontieră şi Protecţia Consumatorului. Nu ne dorim ceva special de ziua noastră, dar apreciem că Garda naţională de mediu face anul acesta o serie de achiziţii foarte importante - camere, scanere, drone şi altele - care vor îmbunătăţi foarte mult dotarea instituţiei", a menţionat comisarul şef Sever Şerbănescu.

El a arătat că efectuarea controalelor pentru camioanele cu deşeuri la punctele de frontieră reprezintă o "activitate majoră" a comisarilor de mediu din Bihor, care se ocupă şi de celelalte domenii de activitate - control al poluării, depozitările de deşeuri, depozitele de deşeuri periculoase şi celelalte domenii legate de arii protejate şi biodiversitate.

Conform Prefecturii Bihor, în judeţ sunt desemnate doar două puncte de trecere a frontierei (PTF), din zece, prin care se pot transporta deşeuri, anume Borş II şi Episcopia Bihor. În acest scop, la iniţiativa prefectului, s-a reuşit aplicarea unei modificări legislative, împreună cu Garda Naţională de Mediu, privind "sistemul pâlnie", adică transporturile de deşeuri care intră pe partea de vest a României prin Bihor se pot face doar prin două puncte de trecere a frontierei, nu prin toate cele zece care există între Ungaria şi România.

Garda de Mediu Bihor face parte şi din protocolul - unic la nivel naţional - pentru curăţenia judeţului, numit "Campania pentru Bihor curat", alături de alte cinci instituţii: Prefectura Bihor, Consiliul Judeţean, IPJ, APIA şi Secţia Drumuri Naţionale Oradea.

Intitulat "Protejarea mediului - prezent şi viitor", simpozionul organizat de Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Bihor la Facultatea de Mediu a reunit studenţi, cadre didactice, oficiali şi invitaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.