Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Clooney a cerut boicotarea hotelurilor deținute în întreaga lume de sultanul Bruneiului

agerpres.ro
George Clooney

Actorul american George Clooney a cerut boicotarea hotelurilor deținute în întreaga lume de sultanul Bruneiului, cu șase zile înainte ca statul asiatic să introducă pedeapsa cu moartea, prin lapidare, pentru persoanele homosexuale, relatează tmz.com, potrivit Mediafax.

Cererea a fost făcută prin intermediul unei scrisori deschise publicate și de platforma online americană Deadline joi. În scrisoare, Clooney le cere oamenilor să nu mai încheie afaceri cu reprezentanții celor nouă clădiri deținute de sultanul Bruneiului, Hassanal Bolkiah. Printre acestea se numără și celebrele hoteluri Beverly Hills și Bel-Air din Los Angeles, SUA.

Apelul lui Clooney vine cu mai puțin de o săptămână înainte ca statul Brunei să introducă pedeapsa capitală pentru homosexuali. Legea privind uciderea cu pietre a homosexualilor va intra în vigoare pe 3 aprilie.

Actorul american spune că subiectul a stârnit revolta oamenilor şi în urmă cu doi ani, având loc un boicot de scurtă durată privind cele două clădiri din Los Angeles.

Citește și: Nicolas Cage a cerut anularea celei de-a patra căsătorii, după doar patru zile de la nuntă

Sultanul statului Brunei mai deține, prin intermediul companiei de investiții a statului, hotelurile Dorchester și 45 Park Lane din Londra, Coworth Park din satul britanic Sunningdale, Plaza Athenee și Le Meurice din Paris, Eden din Roma și Principe di Savoia din Milano.

Legislația Bruneiului este bazată pe cea islamică, Șaria. Noul cod penal al țării, aprobat în 2014, permite tăierea membrelor, biciuirea hoților, vandalilor și piromanilor. Omorul cu pietre va fi folosit, din aprilie, pentru homosexuali și persoanele găsite vinovate de adulter.

George Clooney este unul dintre cei mai cunoscuți actori americani la nivel mondial. Acesta a fost nominalizat de opt ori la premiile Academiei de film americane și a câștigat două premii Oscar, unul pentru cel mai bun rol secundar, cel din "Syriana", şi un altul pentru cel mai bun lungmetraj, ca producător al peliculei "Argo".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.