Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia rămâne fără premier - Mamuka Bakhtadze și-a anunțat demisia pe Facebook

demisie

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze, și-a anunțat luni pe Facebook demisia la puțin mai mult de un an de la preluarea funcției, declarând că și-a îndeplinit obiectivele stabilite inițial, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

”A fost creat, implementat un cadru de dezvoltare strategic și, ca atare, am decis să-mi dau demisia deoarece cred că în acest moment mi-am îndeplinit misiunea”, a anunțat Bakhtadze pe contul său de Facebook.

"Scopul și mandatul principal al nominalizării mele pentru postul de prim-ministru al Georgiei în 2018 a fost crearea și implementarea unui cadru de dezvoltare strategică pentru țară, care să asigure realizarea obiectivelor noastre de stat în următorii ani și să devină un Ghid de dezvoltare a țării", a adăugat el.

Fost om de afaceri și ministru al Finanțelor, în vârstă de 37 de ani, a fost ales ca prim-ministru de către parlamentarii în iunie 2018, luându-și angajament de a adopta reforme liberale și de a conduce în continuare țara din Caucazul de Sud pe calea către aderarea la Uniunea Europeană și la NATO, după cum a declarat acesta la preluarea funcției de pe3im-ministru: ”O sarcină crucială a politicii externe a Georgiei și este vital pentru securitatea și dezvoltarea stabilă a țării”, scrie Radio Europa Liberă.

Fosta republică sovietică a încercat să construiască legături cu Occidentul, mișcare care a înfuriat Moscova, cu care Tbilisi a pierdut un război scurt, dar sângeros în 2008, în regiunile separatiste Abhazia și Osetia de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.