Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania anunță ce rol va mai avea Turcia în NATO după apropierea de Rusia

pintelist
erdogan putin

Germania nu crede că o dezgheţare a relaţiilor dintre Ankara şi Moscova va afecta rolul Turciei în interiorul NATO, a apreciat luni o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei germane, transmite Reuters.

Reprezentanta MAE german a spus că este important atât pentru Turcia, cât şi pentru Rusia să comunice, date fiind situaţia din regiune şi rolul celor două ţări în eventuala încheiere a conflictului din Siria.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Zeci de răniți la un concert al lui Snoop Dogg și Wiz Khalifa

''Nu credem că apropierea dintre Turcia şi Rusia va avea consecinţe pentru parteneriatul de securitate din cadrul NATO. Turcia este şi rămâne un partener important din interiorul Alianţei'', a afirmat Sawsan Chebli.

Ea a adăugat că Ministerul de Externe german nu are cunoştinţă despre eventuala folosire a unor tehnici de tortură contra celor acuzaţi de implicare în tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie, din Turcia.

Citește și: S-a aflat cel mai mare SECRET al Bisericii: Ce pasaje a scos din Biblie

Reprezentanta diplomaţiei de la Berlin, dar şi o purtătoare de cuvânt a guvernului german au reafirmat că reintroducerea pedepsei cu moarte în Turcia ar anula candidatura ţării la aderarea la Uniunea Europeană.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan se va deplasa marţi la Sankt-Petersburg într-o vizită oficială pentru a sparge gheaţa în relaţiile cu omologul său rus Vladimir Putin, o vizită care vine într-un moment cum nu se poate mai bun pentru liderul de la Ankara, foarte deranjat de lipsa de sprijin din partea "prietenilor" occidentali după puciul eşuat, comentează AFP.

Citește și: Cel mai frumos drum din lume se transformă în cel mai aglomerat

Această vizită intervine în urma reconcilierii devenite posibile în urma "regretelor" exprimate de Erdogan - "scuze", potrivit Moscovei - pentru doborârea în luna noiembrie 2015 de către un avion de vânătoare turcesc a unui bombardier rusesc în apropiere de frontiera cu Siria, scrie agerpres.ro.

Citește și: Delia și-a ieșit din minți! Mesaj VIOLENT pentru părinți: Nu-s nici mă-ta, nu-s nici tac-tu…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.