Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania contracarează planurile SUA în Orientul Mijlociu: 'Susţinem crearea unui stat palestinian independent de Israel'

timesofisrael.com
heiko maas

Ministrul german de externe, Heiko Maas, şi-a exprimat duminică sprijinul faţă de soluţia a două state în rezolvarea conflictului dintre Israel şi palestinieni, în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă publicarea planului american de pace pentru Orientul Mijlociu, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

După o întâlnire cu omologul său iordanian, Ayman Safadi, duminică la Amman, Maas a declarat: ''Suntem şi rămânem uniţi în ce priveşte necesitatea pentru o soluţie negociată privind două state''. Această soluţie are în vedere crearea unui stat palestinian independent de Israel.

În acelaşi timp, el promite sprijin pentru UNRWA, Agenţia ONU de ajutor pentru refugiaţii palestinieni, boicotată de către Washington.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

Potrivit lui Maas, activitatea UNRWA continuă să aibă o mare importanţă în viitor. Prin urmare Germania nu îşi va înceta sprijinul.

În timpul mandatului preşedintelui Donald Trump, SUA şi-au sistat finanţarea pentru UNRWA. Washingtonul susţine că investiţiile economice sunt mai potrivite decât donaţiile pentru ameliorarea nivelului de trai al palestinienilor.

Jared Kushner, consilierul şi ginere al lui Trump, va face cunoscut în curând un plan de pace pentru deblocarea conflictului dintre Israel şi palestinieni.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Potrivit media americane, există indicii că promisiunile din plan referitoare la avantaje financiare au drept scop de a-i convinge pe palestinieni să renunţe la cererea lor de a avea un stat propriu.

Pe 25-26 iunie, Bahreinul, un mic stat din Golf, va găzdui o conferinţă privind investiţiile pentru teritoriile palestiniene.

Palestinienii resping evenimentul, deoarece nu sunt dispuşi la concesii politice pentru a obţine ameliorări din punct de vedere material.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.