Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania dezaprobă interdicţia impusă de Ucraina pentru accesul la unele website-uri ruse

osce ucraina

Germania a criticat miercuri decizia guvernului ucrainean de a interzice accesul la diferite website-uri şi reţele de socializare ruse, executivul de la Berlin estimând că o asemenea măsură, indiferent de justificarea ei, poate aduce atingere libertăţii presei, transmite agenţia EFE.

Cancelarul german, Angela Merkel, îl va primi sâmbătă la Berlin pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, şi va susţine cu această ocazie importanţa libertăţii de exprimare, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului german, Steffen Seibert. Berlinul 'înţelege' faptul că Kievul doreşte să acţioneze împotriva campaniilor de 'dezinformare şi propagandă' ale Moscovei, dar guvernul ucrainean trebuie în acelaşi timp 'să reflecteze' asupra măsurilor pe care le ia pentru a nu depăşi limitele, a afirmat la rândul său purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german, Martin Schoffer, conform Agerpres.

Acesta a mai spus că respectivele măsuri adoptate marţi de către Ucraina 'preocupă' guvernul german. El a criticat pe de altă parte şi intenţia separatiştilor proruşi din estul Ucrainei de a restrânge activitatea misiunii de observatori a OSCE. Purtătorul de cuvânt al MAE german a subliniat că limitarea activităţii acestei misiuni contravine spiritului angajamentelor asumate în cadrul acordurilor de pace convenite la Minsk. Însă, în ceea ce priveşte garantarea securităţii acestor observatori, unul dintre ei fiind ucis în urma exploziei unei mine, Martin Schoffer a spus că OSCE-ului îi revine sarcina cum să procedeze la acest capitol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.