Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania EXPULZEAZĂ un al treilea val de migranţi afgani

Circa 50 de migranţi afgani ale căror cereri de azil au fost respinse vor fi expulzaţi miercuri de la aeroportul din Munchen spre Kabul, acesta fiind al treilea grup de migranţi expulzaţi în urma unui acord încheiat în octombrie 2016 între Germania şi Afganistan, a anunţat poliţia germană, informează DPA, potrivit agerpres.

Înainte de acest acord, majoritatea solicitanţilor de azil afgani ale căror cereri erau respinse puteau să rămână în Germania din cauza situaţiei precare a securităţii din ţara lor. Însă Berlinul a decis anul trecut să declare zone din teritoriul Afganistanului sigure pentru repatrierea migranţilor.

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

Ministrul afacerilor interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a declarat în octombrie că aceste grupuri de migranţi expulzaţi vor constitui un semnal dat afganilor că Germania acceptă doar un număr mic de solicitanţi de azil din Afganistan.

Consiliul pentru Refugiaţi al Bavariei intenţionează să organizeze miercuri un protest la aeroportul din Munchen împotriva acestor expulzări, pe care un purtător de cuvânt al său le califică drept 'absolut revoltătoare'. Acesta a adăugat că organizaţia se aşteaptă ca la protest să participe în jur de 300 de persoane.

Germania, care a primit peste un milion de migranţi începând din 2015, vrea să accelereze expulzările solicitanţilor de azil respinşi, printr-o serie întreagă de măsuri. Printre măsuri se numără înfiinţarea unui "centru de expulzări" care să permită coordonarea acţiunii statului federal cu cele ale landurilor. Noi stimulări financiare menite să-i încurajeze pe migranţi să se întoarcă benevol în ţările de origine sunt de asemenea prevăzute.

În acelaşi timp, guvernul Angelei Merkel se confruntă cu o opoziţie tot mai mare a landurilor de a organiza retrimiteri de cetăţeni afgani din cauza recrudescenţei luptelor în ţara lor. Cinci din cele 16 landuri au decis să suspende expulzările spre Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.