Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania intră și ea în război: Anunțul făcut de Berlin

militari armata

Armata germană a anunţat duminică că intenţionează să desfăşoare circa 1.200 de militari pentru a ajuta Franţa în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, informează AFP.

"Din punct de vedere militar, numărul soldaţilor necesari pentru a asigura funcţionarea avioanelor şi a navelor ar trebui sa fie în jur de 1.200", a declarat şeful Statului Major al armatei germane, generalul Volker Wieker, în ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Citește și: Cel puțin 18 civili morți și 40 de răniți în urma bombardamentelor ruse în Siria duminică

Misiunea ar putea începe "foarte curând după obţinerea unui mandat" în acest sens, a adăugat el.

Germania, mult timp reticentă faţă de o intervenţie militară în Siria, a anunţat joi un acord de principiu pentru o astfel de misiune după atentatele de la Paris, fără însă a oferi detalii cu privire la numărul trupelor mobilizate.

Germania intenţionează să trimită o fregată, care va proteja portavionul Charles de Gaulle în Marea Mediterană, şi avioane de recunoaştere şi de realimentare în cadrul campaniei de lovituri aeriene împotriva grupării Statul Islamic, organizaţie care a revendicat atentatele teroriste de la Paris comise pe 13 noiembrie şi soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Citește și: EXPLOZIV Motivul pentru care fostul principe Nicolae a fost dezmoștenit

Potrivit generalului Volker Wieker, între patru şi şase avioane de recunoaştere Tornado ar urma să fie trimise pentru a participa la această misiune.

Avioanele vor fi staţionate în două baze diferite. "Avem discuţii în acest sens cu Turcia şi Iordania în legătură cu bazele aeriene de la Incirlik şi Amman". La baza de la Incirlik se află unităţi ale forţelor aeriene americane în Europa care ofertă sprijin în cadrul operaţiunilor NATO, scrie agerpres.ro

Citește și: Liviu Dragnea face DEZVĂLUIRI despre Victor Ponta: Trece printr-o perioadă grea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.