Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania își propune ca primele persoane vulnerabile să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie

coronavirus vaccin

Germania își propune ca primele persoane vulnerabile să fie vaccinate împotriva coronavirusului în ianuarie, a declarat marți ministrul Sănătății, anunță MEDIAFAX.

„Am spus mereu că lunile reci de iarnă, în care petrecem mai mult timp în interior, vor fi partea cea mai grea. Acest lucru se aplică de fapt până la sfârșitul iernii", a declarat Jens Spahn pentru Deutschlandfunk, preluat de Reuters.

Autoritățile germane pregătesc centre speciale de vaccinare care urmează să fie terminate la mijlocul lunii decembrie, chiar dacă probabil un vaccin nu va mai fi disponibil până în acel moment, a adăugat Spahn.

La vaccinare vor participa echipe mobile, în condițiile în care vaccinul Pfizer / BioNTech trebuie depozitat la minus 70 grade Celsius, a spus Spahn.

El a adăugat că așteaptă mai multe vaccinuri primăvara sau la începutul verii, iar atunci se poate gestiona un număr mare de persoane.

Luna trecută, Spahn a spunea că se așteaptă ca Germania să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin Biontech-Pfizer.

În ciuda noilor măsuri de distanțare introduse la începutul lunii trecute în Germania, țara se confruntă cu un număr mare de contaminări. Școlile rămân deschise, dar de marți întrunirile private sunt limitate la cinci persoane, iar în magazine sunt permise mai puține persoane.

Numărul oficial al cazurilor a crescut marți la 1.067.473, în timp ce decesele au ajuns la 16.636.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.