Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Partidul Liberal Democrat a aprobat acordul de coaliţie încheiat cu Partidul Social Democrat şi Partidul Verzilor

finanzaonline.com
germania alegeri

Partidul Liberal Democrat (FDP) a aprobat duminică, printr-un vot covârşitor, acordul de coaliţie încheiat cu Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor, deschizând calea formării, miercuri, a unui nou guvern în Germania, relatează Reuters.

După aprobarea de către membrii SPD cu o zi înainte în congres, 92,2% din cei circa 660 de membri FDP au dat undă verde duminică alianţei.

Încurajând membrii FDP să sprijine coaliţia, liderul formaţiunii Christian Lindner a spus că noul acord guvernamental reprezintă un "nou început pentru Germania", potrivit AFP.

"Germania aşteaptă acest nou început", a adăugat Lindner, care urmează să devină ministru de finanţe în noul guvern, potrivit Agerpres.ro.

Venirea la putere a acestei alianţe, prima între aceste trei formaţiuni, condusă de social-democratul Olaf Scholz, a pus capat celor 16 ani de putere a cancelarului la final de mandat Angela Merkel.

Militanţii SPD au aprobat sâmbătă acordul de coaliţie, iar Verzii urmează să anunţe rezultatul consultării lor interne luni.

Bundestagul urmează să se întrunească miercuri pentru a proceda la alegerea social-democratului Olaf Scholz în funcţia de cancelar.

Rezultat al unui compromis, acordul de coaliţie negociat de cele trei părţi acordă un loc de prim plan protecţiei mediului, cu o devansare a termenului stabilit de guvernul Merkel pentru renunţarea la cărbune, din 2038 în 2030, şi concentrarea pe energia regenerabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.