Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania scoate armata în lupta cu Covidul: 15.000 de soldați vor fi detașați pentru sprijinirea autorităților civile

merkel bautura

Germania va desfăşura până la 15.000 de soldaţi pentru a acorda sprijin autorităţilor civile în lupta împotriva numărului în creştere de cazuri de noul coronavirus, care au ajuns la cel mai ridicat nivel din luna aprilie, a anunţat luni Ministerul Apărării, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Germania a reuşit să facă faţă pandemiei mai bine decât mulţi dintre vecinii săi şi să menţină bilanţul deceselor scăzut, dar numărul cazurilor noi a sărit la peste 4.000 în ultima săptămână, creşteri importante înregistrându-se în oraşe mari precum Berlin şi Frankfurt.

Citește și: Codrin Ștefănescu, vești despre starea de sănătate a lui Liviu Dragnea: Starea lui de sănătate se deteriorează pe zi ce trece

Guvernul a avertizat că situaţia scapă de sub control în contextul în care personalul local însărcinat cu trasarea contacţilor persoanelor infectate prin telefon încep să nu mai facă faţă din cauza numărului tot mai mare de cazuri.

În jur de 1.300 de soldaţi sprijină deja administraţiile civile, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. Bundeswehrul s-a declarat gata să detaşeze până la 15.000 de soldaţi dacă este nevoie de ei, a adăugat el.

Ministerul Apărării a primit 1.000 de cereri de sprijin de la autorităţile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.