Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania vrea să prelungească măsurile de distanţare fizică până pe 5 iulie

RTL
coronavirus germania

Guvernul german intenţionează să prelungească măsurile de distanţare fizică până pe 5 iulie, considerând că pandemia de coronavirus ar reizbucni "foarte repede" în absenţa unor dispoziţii preventive, potrivit unui proiect de lege, citat luni de AFP.

Pregătit de Cancelaria de la Berlin, acest document, care trebuie să fie discutat cu cele 16 landuri regionale, prevede mai ales menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Până la 10 persoane - sau două familii - vor putea să se reunească "la domiciliu în camere închise" sau "în spaţii publice", potrivit acestui proiect de rezoluţie.

Documentul va fi publicat în contextul în care două landuri din estul ţării vor să ridice începând din 6 iunie aproape toate restricţiile, fapt care a generat îngrijorare în restul ţării.

Proiectul de rezoluţie promovat de guvernul german se delimitează de deciziile anunţate de cele două landuri: chiar şi după 5 iunie, "o distanţă minimală de 1,5 metri ar trebui să fie menţinută în principiu".

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Trebuie să răspund pentru tot felul de imbecili, care fac tot felul de cretinisme

"Obligativitatea de a purta o mască în anumite spaţii publice" trebuie de asemenea menţinută, potrivit Guvernului condus de Angela Merkel. În măsura posibilului, "reuniunile private trebuie să se ţină în aer liber, căci riscul de infectare este acolo considerabil mai mic", a subliniat acelaşi document.

Virusul este "în continuare prezent şi, fără astfel de măsuri, el se propagă foarte repede", au avertizat autorii proiectului.

Germania a înregistrat în ultimele zile noi focare de infecţii, printre clienţii unui restaurant din oraşul Leer şi într-o biserică din landul Hessa.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Cancelaria de la Berlin doreşte să existe în continuare în luna iunie anumite restricţii şi nu doar simple recomandări, a explicat la rândul său purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Seibert.

Germania a raportat până luni 178.570 de cazuri confirmate (în creştere cu 289) cu noul coronavirus şi 8.257 de decese (în creştere cu 10), potrivit Institutului Robert Koch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.