Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germanul Marcel Kittel, la a doua etapă câștigată (a 6-a), în Turul Franței

ciclism

Germanul Marcel Kittel (Quick-Step) a câștigat joi, la Troyes, etapa a 6-a a Turului ciclist al Franței, acesta fiind al doilea său succes de la debutul cursei, după cel de duminică, de la Liege, în timp ce britanicul Chris Froome (Sky) se menține lider în clasamentul general individual.

Kittel, înregistrat pe distanța de 216 km, între Vesoul — Troyes, în 5h05min34sec, s-a impus la sprint în fața francezului Arnaud Demare (FDJ) și a germanului Andre Greipel (Lotto Soudal), înregistrați cu același timp. Acest sprint final nu a fost marcat de niciun incident, ținând cont că acum două zile a avut loc finalul tumultuos de la Vittel, care a dus la excluderea din cursă a campionului mondial slovac Peter Sagan și accidentarea urmată de abandon a britanicului Mark Cavendish.

Kittel s-a impus clar, cu aproape o bicicletă, în fața lui Demare, care a fost ușor jenat în sprint, însă a reușit să se strecoare pe lângă parapet. Locul trei i-a revenit germanului Andre Greipel în fața norvegianului Alexander Kristoff și a francezului Nacer Bouhanni. Kittel (29 ani) s-a impus pentru a 11-a oară într-o etapă din Turul Franței, după primul său succes din 2013. În clasamentul rutierilor germani care au câștigat cel mai des, el i se alătură lui Greipel și se află la o singură victorie de deținătorul recordului, Erik Zabel (12).

În clasamentul general continuă să conducă Froome, care este urmat la 12 secunde de compatriotul și coechipierul său de la Sky, Geraint Thomas, și la 14 secunde de italianul Fabio Aru (Astana). Spaniolul Alberto Contador (Trek) se află pe locul 8, la 52 secunde, iar columbianul Nairo Quintana (Movistar), pe 9, la 54 secunde, conform Agerpres. Vineri este programată etapa a 7-a, Troyes — Nuits-Saint-Georges (213,5 km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.