Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest INCREDIBIL al SUA în relațiile cu Rusia: Este implicat serviciul secret rus

whatdoesitmean.com
trump putin

Ministerul de Finanţe american a relaxat joi sancţiunile impuse anul trecut împotriva Serviciului Federal de Securitate rus (FSB, fostul KGB) de fostul preşedinte american Barack Obama ca urmare a acuzaţiilor potrivit cărora Moscova s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice pentru a încerca să influenţeze alegerile prezidenţiale din SUA, relatează Reuters.

Ministerul de Finanţe american a afirmat într-un comunicat că va permite companiilor din SUA să facă tranzacţii limitate cu FSB care sunt necesare pentru a obţine aprobarea de a importa produse din domeniul tehnologiei informaţiilor în Rusia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Așa ajungi cel mai repede la orgasm: Lucrul banal pe care trebuie să-l faci

Semnificaţia mai largă a relaxării acestor sancţiuni nu este clară pentru moment. Ministerul de Finanţe emite de multe ori licenţe generale, precum cele anunţate joi, pentru a ajuta companiile din SUA să depăşească consecinţele nedorite ale sancţiunilor asupra afacerilor.

Agenţiile de informaţii din SUA au acuzat FSB-ul de implicare în atacurile informatice asupra Partidului Democrat în timpul alegerilor americane, câştigate de republicanul Donald Trump.

Citește și: Republica Moldova a declarat vinul drept produs alimentar

Măsurile luate la sfârşitul anului trecut de fostul preşedinte Barack Obama au prevăzut expulzarea a 35 de agenţi ai serviciilor secrete ruse şi închiderea a două centre utilizate de aceste servicii la New York şi în statul Maryland, în apropiere de Washington.

Serviciile de informaţii ruse, GRU (serviciul de informaţii al armatei) şi FSB (Serviciul Federal de Securitate) au făcut obiectul unor sancţiuni economice, la fel ca patru şefi ai GRU, directorul său, Igor Korobov, şi trei adjuncţi ai acestuia - Vladimir Alekseev, Igor Kostiukov şi Serghei Ghizunov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.