Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest interesant făcut de China! Se delimitează de invazia Rusiei: 'Beijingul a reiterat importanța respectării integrității și suveranității teritoriale'

Xinhua
partidul comunist china

Ministrul chinez de externe Wang Yi a reiterat importanța respectării suveranității teritoriale a Ucrainei într-un apel telefonic cu consilierul diplomatic al președintelui francez Emmanuel Macron vineri, potrivit unui comunicat de la Palatul Elysée, informează CNN. „[Wang] a salutat acțiunea Franței în favoarea dialogului dintre Ucraina și Rusia”, potrivit declarației. „El a reiterat importanța respectării integrității și suveranității teritoriale a tuturor statelor, inclusiv a Ucrainei”, se arată în declarație.

Emmanuel Bonne, consilierul diplomatic al lui Macron, i-a spus lui Wang că Rusia a decis să lanseze o invazie, în ciuda eforturilor Franței de a evita războiul. Bonne a reiterat că Rusia ar trebui să-și oprească imediat operațiunile militare, potrivit declarației.

Wang a cerut scăderea tensiunilor și „să pună capăt victimelor civile prin reluarea negocierilor”.

Anterior, China a continuat să se abțină de la a recunoaște invadarea Ucrainei de către Rusia, evitând peste 30 de întrebări din briefing-ul zilnic al Ministerului Afacerilor Externe de vineri despre agresiunea Rusiei și situația actuală din Ucraina. „Suveranitatea și integritatea teritorială a tuturor țărilor ar trebui respectate” și „scopurile și principiile Cartei ONU ar trebui să fie susținute în comun”, a răspuns în mod repetat, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Wang Wenbin, reporterilor, respectându-se cu atenție declarațiile făcute din China în zilele precedente.

Wang a reiterat, de asemenea, că China „înțelege preocupările legitime ale Rusiei cu privire la problemele de securitate” și și-a exprimat ecou apelurile către părți să „exercize reținerea și să evite escaladarea în continuare a situației”.

Vezi și: Rusia avansează în forță spre Kiev: soldații lui Putin sunt la 50 de km de capitala Ucrainei

Vezi și: Urmează ciocniri violente în Kiev! Ucrainenii se înarmează până în dinți și se pregătesc de lupte de gherilă pe străzi; rușii așteaptă ordinul de atac .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.