Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea anunță că angajații DSP-urilor iau bonus pentru amenzile aferente lipsei PLF: Și-au angajat juriști privați

Gheorghe Piperea

Avocatul Gheorghe Piperea susține că angajații din DSP-uri fac bani din amenzile aplicate pentru lipsa formularului de la intrare în țară. Piperea spune că direcțiile de sănătate publică au recompensat angajații prin bonusuri și că aceștia și-au luat inclusiv personal juridic care să îi asiste în câștigarea proceselor intentate de cei amendați.

"Dacă ați primit amenzi pentru formularul digital de intrare în țară (ne-completare sau completare greșită), trebuie să știți că ANAF a primit directiva de a nu încasa taxe și impozite de la voi până nu achitați cu prioritate aceste amenzi.

Din datele publice rezultă că sunt cam 50 de mii de inși care au primit aceste amenzi, numai în ianuarie. Dacă prezumăm o amendă de 2000 lei/amendat, ne rezultă o sumă de cca 100 de milioane de lei/lună care se adună din aceste amenzi. DSP fiind agent constatator, unii funcționari de acolo vor primi bonus pentru colectarea acestor amenzi. Bonus primesc și avocații angajați de DSP pentru a lupta la baionetă contra “contravenienților” care au decis să facă plângeri în instanță. Ce, nu știați? DSP, care are juriști proprii și se plânge mereu de “subfinanțare”, și-a tras avocați, ca să lupte cu voi - “lupta” cu plandemia înseamnă și bani, din taxele, impozitele și contribuțiile noastre alocați avocaților. Pe bugete suplimentate în acest scop, desigur. Asta în condițiile în care reglementarea este neconstituțională, iar unele contravenții (de exemplu, cele ale personalului navigant) au fost dezincriminate.

Întrucât amenzile vin la 2-3 săptămâni după ce omul a intrat în țară, e clar că acest formular nu a avut nicio valoare (de prevenție) epidemiologică. Ce rămâne după aceste amenzi fără sens este suma enormă încasată ilegitim de la oameni. Deci, scopul sancțiunii în sine este sancțiunea, iar nu “lupta” contra plandemiei.

PS 1 Recent s-au făcut studii serioase din care rezultă că testele RT-PCR nu sunt fiabile, dând rezultate false sau neconcludente. Cu toate acestea, chiar și azi spitalele (publice sau private) fac teste de acest gen, cu titlu de condiții obligatorii de internare sau acces la analize. Iar aceste teste costă și se decontează de către CNASS (ori se plătesc de către pacient). Sume enorme de bani s-au cheltuit și se cheltuiesc pe aceste teste inutile. Există răspundere? Da, dar numai dacă va veni Curtea de Conturi să constate aruncarea acestor bani pe fereastră. Da, dar numai dacă dați în judecată orice patron, orice șef de instituție publică, orice ministru, orice arahat care v-au obligat să vă faceți inutilul test, pe banii voștri, ca să puteți merge la muncă sau să vă puteți plăti dările ori să va puteți schimba actele.

PS 2 Recensământul, în loc să încurajeze oamenii să spună câți suntem în mod real, ca să nu se mai poată falsifica statisticile și alegerile, vine cu sancțiuni contravenționale. Riști 5000 de lei dacă refuzi să spui câte locuințe nelocuite ai, câte capre, câte înțepări cu seruri experimentale ai făcut, de ce nu le-ai făcut, ce taxe și impozite nu ai plătit, de ce nu îți ții banii în bănci, ca să poată fi blocați oricând etc. Reglementarea e odioasă. Contestați-o. Nu completați nimic online - datele voastre cu caracter personal vor putea fi din nou furate/piratate online. Nu completați decât formularul tipărit, pe care vi-l prezintă un recenzor oficial abilitat. Detalii, altă dată", scrie Piperea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.