Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Buffon se întoarce în națională: 'Eram sigur că o să merg în vacanță cu familia'

Gianluigi Buffon

Portarul Gianluigi Buffon şi-a anunţat retragerea din reprezentativa Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială de fotbal, competiţie la care spera să participe pentru a şasea oară în cariera sa. Veteranul de 40 de ani are însă șanse mari să apere din nou poarta Squadrei Azzurra.

Selecționerul interimar Luigi Di Biagio are de gând să-l cheme pe Buffon la următoarele acțiuni ale naționalei Italiei. Luna viitoare, aceștia au două amicale de gală, cu Argentina și Anglia.

"Un jucător ca Buffon nu poate să se retragă după un meci cum a fost cel cu Suedia. I-am propus să vină la următoarele meciuri și apoi să ia o decizie. Foarte probabil, Gigi va face parte din lot la deplasarea din martie" a declarat Di Biagio, potrivit Digisport.ro.

Căpitanul lui Juventus e decis să revină la națională dacă va fi convocat. "Nu e nimic de adăugat. Este o responsabilitate și un simț de atașament pe care îl am față de naționala Italiei chiar și în acest moment de tranziție în care sunt meciuri amicale. Eram sigur că o să merg în vacanță cu familia, dar dacă echipa națională are nevoie de mine chiar și într-o mică măsură, e normal să nu dezertez și să fiu prezent. E vorba de loialitate. Pe lângă asta, vor fi jucători noi care îl vor întâlni pe Messi și probabil au nevoie lângă ei de cineva cu experiență care să le poată oferi un sfat" a declarat Buffon.

În vârstă de 40 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii,cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat. El a adunat de atunci 175 de selecţii, fiind mai întâi rezervă, apoi titular iar în ultimii ani căpitanul naţionalei Italiei, cu care a câştigat Cupa Mondială în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.