Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Graham Watson: Regret că PNL s-a alăturat PPE

PNL

"România trebuie să regăsească spiritul reformei care a lipsit în ultimii 6-7 ani. Ca cetăţean al Uniunii Europene, cred că UE trebuie să ajute în acest proces şi vreau să văd România că se integrează mult mai bine în UE, făcând reformele necesare în acest sens. De aceea am fost foarte surprins când PNL a decis să se alăture PPE, pentru că acesta este partidul care a încercat să ţină România în afara UE şi apoi să o supună unor măsuri speciale", a declarat Graham Watson, în cadrul unei conferinţe comune cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

PPE este "partidul domnului Berlusconi, al domnului Borisov, al domnului Orban, care cu greu pot fi consideraţi figuri liberale în contextul european. Este partidul austerităţii şi al politicilor coordonate de Angela Merkel şi Wolfgang Schäuble de la Berlin. Este partidul care a calificat refererendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui Băsescu drept o lovitură de stat şi este un partid care, fiind influenţat de Biserica Catolică, nu este deschis şi nu priveşte înainte în direcţia europeană", a mai susţinut liderul liberalilor europeni.

Pe de altă parte, Watson a precizat că ALDE a susţinut "dreptul României de a trimite observatori în PE înainte de aderare, în timp ce PPE s-a opus".

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este partidul care "a votat în unanimitate în PE şi în Consiliul European în favoarea aderării României la UE şi care, în acelaşi timp, a susţinut ca România să aibă o reprezentare corectă privind voturile în PE şi în Consiliul European", a afirmat Graham Watson.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.