Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a obținut o amânare din partea Comisiei Europene pentru vânzarea termocentralelor

Public Power Corporation (PPC), cea mai mare companie de electricitate din Grecia, a obţinut neoficial aprobarea Comisiei Europene pentru a extinde cu trei săptămâni termenul limită al ofertelor angajante pentru trei termocentrale, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Conform condiţiilor din acordul de asistenţă financiară, Grecia a fost de acord cu vânzarea termocentralelor. Sursele au precizat că potenţialii ofertanţi au cerut prelungirea termenului limită până la începutul lui 2019 pentru a avea mai mult timp să analizeze situaţia termocentralelor.

PPC, deţinută de stat în proporţie de 51%, are o listă scurtă de şase investitori interesaţi de achiziţionarea centralei Meliti I şi alte două din Megalopoli (peninsula Peloponez), precum şi o licenţă pentru construirea unei noi unităţi, Meliti II, în nordul Greciei.

Termenul limită pentru ofertele finale are stabilit în 15 decembrie şi nu se ştie dacă toate cele şase companii vor depune oferte.

Sursele au declarat că Grecia a solicitat aprobarea Comisiei Europene pentru ca ofertele angajante să fie depuse până în 7 ianuarie iar eventualele oferte îmbunătăţite până în 10 ianuarie.

Vânzarea ar urma să fie finalizată până în 15 ianuarie. Executivul comunitar a aprobat neoficial solicitarea iar acum Atena aşteaptă confirmarea scrisă privind extinderea termenului limită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.