Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia se aşteaptă la peste 16 milioane de turişti în 2021

smartradio.ro
grecia

Grecia se aşteaptă ca sosirile de turişti din acest an să ajungă la jumătatea nivelului înregistrat în 2019, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Guvernului elen, Aristotelia Peloni, după ce ţara s-a confruntat în 2020 cu cel mai slab sezon turistic din ultimele decenii, transmite Reuters.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 33 milioane de vizitatori, iar în 2020 doar şapte milioane. Veniturile Greciei din turism s-au situat anul trecut la patru miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale. În aceste condiţii, PIB-ul Greciei a suferit o contracţie de 8% anul trecut, potrivit agerpres.ro.

"Ne putem aştepta la un trafic de 50% faţă de nivelul din 2019", a declarat Aristotelia Peloni pentru site-ul newsbomb.gr. Oficialul a adăugat că semnele timpurii privind sosirile sunt pozitive deşi încă există unele restricţii de călătorie în Europa.

În 14 mai, Grecia şi-a deschis în mod oficial sectorul turistic în speranţa de a salva sezonul estival. Au fost ridicate restricţiile şi au fost redeschise muzeele şi faimoasele bijuterii arheologice, inclusiv vechea Acropolă din Atena. Aceasta după ce, la începutul lunii mai, Grecia a redeschis restaurantele după o pauză de şase luni. Turiştii străini vor putea să viziteze Grecia cu condiţia să fie vaccinaţi sau să prezinte un rezultat negativ la un test COVID-19.

Grecia a propus un certificat de vaccinare valabil la nivelul întregii Uniuni Europene, pentru a uşura călătoriile, afectate de pandemie, în condiţiile în care sectorul turistic este responsabil pentru 20% din PIB-ul Greciei şi asigură locuri de muncă pentru una din cinci persoane. Parlamentul European şi statele UE au ajuns joi la un acord asupra certificatului sanitar european pentru COVID-19, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiţii de pandemie.

Documentul, denumit ''certificat verde digital'' european, trebuie să ateste că titularul său a fost vaccinat anti-COVID-19 sau are un test negativ recent ori este imunizat după o infecţie cu noul coronavirus.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.