Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Greva vameșilor francezi, determinată de Brexit, a dus la întârzieri mari și chiar anularea trenurilor Eurostar, care leagă Franţa şi Regatul Unit

''Greva de zel'' declanşată de vameşii francezi, care se plâng de înrăutăţirea condiţiilor lor de muncă din cauza Brexitului, a provocat duminică întârzieri şi anulări ale trenurilor Eurostar care circulă între Franţa şi Regatul Unit, relatează agenţiile AFP şi dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Guvernul a semnat! Un gigant american anunță o nouă afacere între Armata Română și cea a SUA! Tehnologie de ultimă oră

Patru trenuri au fost anulate duminică, iar luni cel puţin alte trei trenuri nu vor putea pleca, a anunţat societatea Eurostar, care le cere pasagerilor săi să călătorească ''doar dacă este necesar''.

Citește și: Ieșire de ultim moment a lui Florin Călinescu! Vedeta PRO TV râde de Liviu Dragnea

Vameşii francezi de la Calais şi Dunkirk se tem că din cauza Brexitului vor trebui să facă faţă unui volum de muncă suplimentar, prin urmare ei cer salarii mărite şi creşterea numărului de angajaţi la punctele vamale.

Citește și: Omul lui Băsescu anunță marea lovitură! Lovitură în plin pentru PSD .

În urma ''grevei de zel'' iniţiate la începutul acestei luni transporturile au fost serios perturbate la punctele de frontieră franceze, mai ales pentru trenurile Eurostar.

Guvernul francez le-a propus protestatarilor o creştere salarială netă de 55 de euro, ofertă considerată insuficientă de sindicate, care au avertizat că vor continua acţiunea de protest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.