Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu, dezvăluiri despre planurile pentru ANCOM. Ce obiective are în vedere şi ce modificări prevede fostul premier

broadbandtvnews.com
ancom

Fostul premier, desemnat recent preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a vorbit într-un interviu pentru News.ro despre obiectivele pentru anul următor la conducerea instituţiei, precum şi despre modificările avute în vedere la organigramă.

Citeşte şi: Grindeanu a făcut ANUNŢUL: Măsuri de ultim moment pentru SCĂDERI substanţiale la facturile telefonice

"Am fost ales de către Parlament, de către plenul reunit în această funcţie. În primul rând, cred că am reuşit, în mare parte, să stabilizez această instituţie, pentru că a trecut printr-o experienţă – zic eu - nu foarte fericită, în acest an şi, sigur, îmi doresc, apropo de anul 2018, dincolo de proiectele care nu au fost realizate în anul 2017, să reuşesc împreună cu echipa de aici, cu cei doi vicepreşedinţi şi cu toţi ceilalţi, să realizăm toate proiectele pe care ni le-am propus, astfel încât această autoritate de reglementare să îşi atingă ţinţele pe care şi le propune."

Cât despre planurile pe care le are în vedere pentru ANCOM, fostul premier a spus: "Păi, pe termen scurt, chiar în aceste zile, sunt două lucruri extrem de importante pe care le discutăm. Pe de o parte, bugetul pentru anul 2018 (al ANCOM, n.r.), fiindcă îmi doresc să transmitem acest buget către Parlament, astfel încât să fie aprobat în luna decembrie, să intrăm în luna ianuarie cu un buget deja aprobat, să nu repetăm experienţele anilor trecuţi, când ANCOM a avut bugetul aprobat undeva prin martie, aprilie, ba chiar într-un an undeva în noiembrie şi-a aprobat bugetul pe anul în curs. Al doilea lucru extrem de important este că angajaţii împreună cu conducerea lucrează la o nouă organigramă care să fie în acord cu necesităţile acestei instituţii. Aici aş puncta faptul că îmi doresc ca partea de control, care e extrem de importantă la ANCOM, să fie mai bine reprezentată în noua organigramă. De asemenea, îmi doresc ca în teritoriu direcţiile regionale şi oficiile judeţene să fie mai bine reprezentate. Cam acestea ar fi chestiunile mari care se întâmplă acum în instituţie."

Grindeanu a vorbit şi despre modificările pe care le are în vedere la organigramă: "Nu aş vrea să spun eu, fiind în discuţie în acest moment cu angajaţii, inclusiv cu sindicatele, pentru că vreau ca lucrurile să fie cât se poate de transparente, să nu avem sau să repetăm experienţa de pe parcursul aceestui an şi nu aş vrea să dau linii directoare, în afara celor două: o mai bună reprezentare pe componenta de control şi mai mulţi oameni pe ceea ce înseamnă direcţii regionale, oficii judeţene. În acest moment sunt mai puţin de 650 de angajaţi în toată ţara. Instituţia se autofinanţează, adică nu vorbim de bani de la bugetul de stat. În funcţie de discuţiile care vor avea loc şi cu sindicatele şi cu direcţiile regionale, în funcţie de necesităţile pe care le vor transmite, vom calibra această nouă organigramă. Nu vreau să facem neapărat pe repede înainte, ci dacă e făcută, să fie una care să răspundă necesităţii."

"În prima zi, aşa cum ştiţi, am încetat toate detaşările. O situaţie foarte ciudată am întâlnit aici, cu peste 30 de persoane detaşate din mediul privat către instituţia aceasta. Nu neapărat că legea nu ar permite, ci legea spune că poţi să faci detaşări de acest tip în cazuri excepţionale. Am găsit detaşaţi de la asociaţii de caritate, de la firme de turism, de la societăţi sau SRL-uri care se ocupă cu mobila. Sunt lucruri asupra cărora nu aş vrea să insist, că nu ăsta-i scopul meu, ci pot să vă anunţ că am încetat din prima zi. Toate aceste detaşări îmi doresc să fie ocupate dar conform legii, cu concurs, transparent, astfel încât cei care vor promova aceste concursuri să intre pe uşa din faţă în această instituţie.", a conchis Grindeanu.

Citeşte şi: RĂZBOI pe averea unui apropiat al lui Sorin Ovidiu Vântu. 400 de procese, deschise pentru împărţirea banilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.