Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindeanu: Este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

rfi.ro
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, fost preşedinte al ANCOM, afirmă, luni, că este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Evenimentul a debutat, luni. ”România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice”, a mai transmis Grindeanu.

”Este o onoare pentru România să fie ţară gazdă a Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor. Este o mare bucurie pentru mine, deoarece astăzi mi se îndeplineşte un vis: am reuşit ca şef al ANCOM să obţin organizarea acestei reuniuni în România, iar astăzi a devenit realitate! Totul pentru că am crezut în capacitatea noastră de a susţine un astfel de eveniment important la Palatul Parlamentului”, a transmis, luni, Grindeanu, scrie News.ro.

Acesta a salutat adoptarea Declaraţiei de la Bucureşti ”Construirea unui viitor digital mai bun pentru toţi” în cadrul Masei rotunde ministeriale a celor 50 de reprezentanţi la nivel înalt.

”Cert este că decizia Consiliului ITU din iunie 2019- de a accepta oferta României pentru organizarea şi găzduirea acestei reuniuni- confirmă progresele realizate în ultimul deceniu de ţara noastră în acest domeniu. Mulţumită politicilor publice coerente conduse de MCID şi ANCOM, România se bucură de o serie de condiţii favorabile dezvoltării comunicaţiilor electronice”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

”Beneficiem de servicii calitative şi accesibile. Ne mândrim cu forţa de muncă specializată în domeniul IT. România ocupă locuri fruntaşe în toate statisticile globale ale dezvoltării digitale: 85% dintre conexiunile de internet fix permit viteze de descărcare de cel puţin 100 Mbps. Cu toate acestea, suntem conştienţi că eforturile noastre pentru dezvoltarea acestui domeniu trebuie să continue”, a adăugat fostul şef de la ANCOM.

Acesta a precizat că România ar en vedere dezvoltarea în continuare a serviciilor publice digitale, a conectivităţii, a securităţii cibernetice şi a competenţelor digitale.

”În acest scop ne-am angajat să cheltuim 1,8 miliarde de euro pentru dezvoltarea digitală a României, cea mai semnificativă contribuţie financiară la dezvoltarea României cuprinsă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Să nu uităm: modul în care trăim şi folosim acest avans tehnologic dictează dezvoltarea economiilor şi a societăţilor noastre”, a adăugat Grindeanu.

ITU are loc în România, în perioada 26 septembrie - 14 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.