Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grindina a lovit mai multe județe. Acoperișuri desprinse și copaci căzuți în urma vântului puternic

Inquam Photos / George Calin
Inquam copaci cazuti pagube

Un număr de 37 de localități, din 17 județe, au fost afectate de vremea rea din ultimele ore. Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente și de vântul puternic au fost Caraș-Severin, Hunedoara și Vâlcea, transmite, luni, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost emise 14 atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

„În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 37 localități din 17 județe (AB, AG, BV, BN, BH, CS, CL, GR, HD, HR, IL, IF, MS, NT, SB, TM și VL)”, transmite IGSU, potrivit Mediafax.ro

Citește și: Ludovic Orban recunoaşte planul pentru Capitală: Se negociază o mare alianţă cu USR-PLUS şi PMP (VIDEO)

În cursul zilei de duminică și pe timpul nopții, pompierii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuințe, 60 de curți și 46 de beciuri/subsoluri. Totodată, din cauza vântului puternic, cini acoperișuri s-au desprins, iar șase copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate trei autoturisme.

Județele cele mai afectate de precipitațiile abundente și de vântul puternic au fost Caraș-Severin, Hunedoara și Vâlcea, unde colegii noștri au intervenit la nivelul a 16 localități.

„Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost emise mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT. La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor”, adaugă IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.