Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gripa face o nouă victimă, în România: Bilanţul a ajuns la 30 de decese

gripa

A crescut bilanţul deceselor cauzate de gripă. Încă o victimă a foct confirmată, joi, de autorităţi. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, din Capitală.

Citeşte şi: Tăriceanu, reacţie FURIBUNDĂ la discursul şefei DNA: 'Kovesi nu vede BÂRNA din ochiul ei...'

Bilanţul victimelor făcute de gripă creşte de la o zi la alta. În prezent, 30 de decese au fost confirmate din cauza virusului gripal. Ultima victimă este o femeie de 80 de ani, din Capitală, informează Realitatea TV.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Citeşte şi: Lovitură GREA pentru evazionişti: Percheziţii AMPLE în Bucureşti şi alte patru judeţe, într-un dosar cu un prejudiciu IMENS

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează Ministerul Sănătăţii, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.