Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Groupama Asigurări a lansat opţiunea de semnare electronică a poliţelor de asigurare

Adevarul.ro
semnatura ea

Groupama Asigurări a lansat opţiunea de semnare electronică cu certificat digital calificat temporar a documentelor de asigurare la nivelul întregii reţele proprii de vânzări, soluţie ce vine în completarea unui set de măsuri luate de companie pentru a eficientiza şi simplifica experienţa clienţilor, contribuind, în contextul crizei sanitare, atât la siguranţa acestora, cât şi a echipei.

Potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES, soluţia a fost implementată momentan pentru trei produse din portofoliul Groupama Asigurări - Asigurarea facultativă pentru autovehicule CASCO, Asigurarea locuinţei cu extra acoperiri şi Asigurarea pentru călătorii - destinate persoanelor fizice, urmând să fie extinsă gradual şi la alte produse. Astfel, semnarea electronică devine un instrument alternativ, complementar metodei de semnare fizică a documentelor care presupune deplasarea în agenţie, model adoptat în prima lună de la lansare de peste 40% din clienţii unei agenţii, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Procesul este unul rapid, toate documentele de asigurare şi poliţele fiind semnate printr-o singură operaţiune, de la distanţă, direct de pe dispozitivele mobile, fără a fi necesară instalarea unei aplicaţii dedicate. Toate documentele pot fi consultate înainte de semnare şi se poate opta pentru aprobarea sau respingerea lor. Odată semnate, documentele sunt grupate într-un singur plic electronic, care poate fi stocat pe dispozitivele mobile şi accesat oriunde şi oricând.

Semnarea electronică a documentelor de asigurare nu modifică valoarea primei de asigurare, costurile obţinerii certificatului digital de către client fiind suportate de Groupama Asigurări, precizează compania.

"Introducerea opţiunii de semnare electronică a poliţelor vine în completarea unui set de soluţii propuse de Groupama Asigurări ca răspuns la nevoia clienţilor de a desfăşura operaţiuni într-un mod facil şi care să nu compromită distanţarea fizică. Astfel, bazându-se pe nivelul de digitalizare atins înainte de izbucnirea crizei sanitare, Groupama Asigurări a mizat pe operaţiuni de la distanţă, fiind, de altfel, primul asigurător din România care a introdus notificarea daunelor online, realizarea inspecţiilor de risc şi constatarea daunelor pentru toate produsele non-life prin intermediul Video Asist, un serviciu de asistenţă video. Prin intermediul acestor soluţii, Groupama Asigurări oferă beneficii reale pentru clienţii şi angajaţii săi, în cazul semnăturii electronice, fiind vorba despre simplitate, versatilitate şi rapiditate. Toate acestea se traduc printr-o eficienţă mai mare, prin procese simplificate şi confirmă misiunea companiei, aceea de a oferi continuitate, într-un mod simplu şi predictibil", se menţionează în comunicat.

Groupama Asigurări este parte a unui grup internaţional de asigurări şi servicii financiare, mutualist si cu o istorie de peste 100 de ani, cu 32.600 de angajaţi deservind peste 13 milioane de clienţi la nivel global.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.