Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul auto Ford Motor Co şi GlobalFoundries colaborează pentru a majora livrarea de cipuri

pinterest
Ford siglă

Grupul auto Ford Motor Co şi producătorul de semiconductori GlobalFoundries Inc au informat joi că intenţionează să colaboreze pentru a majora livrările pentru vehiculele Ford, dar şi pentru alţi producători auto americani, transmite Reuters.

Cele două companii au anunţat un acord cu caracter neobligatoriu care ar putea implica majorarea capacităţii de producţie pentru actuala gamă a producătorului Ford şi efectuarea în comun de activităţi de cercetare-dezvoltare în domeniul unor categorii de cipuri, care ar urma să fie folosite la maşinile viitorului.

Ford şi GlobalFoundries nu au dat publicităţii condiţiile acordului şi nu au precizat dacă Ford va furniza finanţare sau alte angajamente pentru a-şi rezerva produse GlobalFoundries la actualele sau viitoarele fabrici. Cele două companii au precizat doar că această "colaborare strategică" nu implică achiziţii reciproce de acţiuni.

Vicepreşedintele Ford, Chuck Gray, a explicat că firma intenţionează să realizeze designul propriilor cipuri, care să fie produse de un partener.

Şi alţi mari producători auto, cum ar fi Volkswagen, au anunţat că vor să realizeze designul propriilor cipuri.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a afirmat că acordul cu GlobalFoundries face parte din planul companiei de a integra vertical tehnologiile cheie.

Deşi Ford se aşteaptă la atenuarea deficitului global de semiconductori, directorul financiar John Lawler a apreciat recent că acesta s-ar putea extinde până în 2023, ceea ce va afecta producţia, potrivit Agerpres.ro.

"Ne aşteptăm la o creştere cu aproximativ 10% a vânzărilor în 2021, iar lipsa cipurilor încă ne afectează", a declarat Lawler.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.