Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul Bilderberg, reunire de urgență: Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a încercat să-și ascundă prezența la întâlnire

pbs
Mike Pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo participă sâmbătă la Montreux, în Elveţia, la foarte discreta reuniune a Grupului Bilderberg, ce reuneşte peste o sută de personalităţi politice şi economice europene şi din America de Nord în jurul unor probleme cu miză mondială, informează AFP, relatează Agerpres.

Citește și: Simona Halep a dezvăluit cine a ajutat-o să ajungă campioană: 'N-am avut niciun dubiu și asta i se datorează doar lui'

Prezenţa oficialului american a fost confirmată pentru presă de Departamentul de Stat al SUA. Semn al confidenţialităţii care domneşte în jurul acestei reuniuni, ea nu figurează pe agenda oficială a secretarului de stat american, iar prezenţa lui nu este menţionată în lista de participanţi publicată de organizatori.

Reuniunea a început joi şi va dura până duminică.

Cea de-a 67-a reuniune a Grupului Bilderberg, la care participă 130 de reprezentanţi din 23 de ţări, potrivit organizatorilor, va fi consacrată în special viitorului Europei, schimbărilor climatice, Chinei şi Rusiei. Mai multe subiecte asupra cărora Administraţia lui Donald Trump are opinii tranşante: "climatoscepticism" - Mike Pompeo a estimat recent că topirea gheţurilor din Arctica deschide "noi căi de trecere" şi prin urmare "noi oportunităţi comerciale" -, relaţii transatlantice degradate, confruntare pe toate azimuturile cu China şi relaţii complicate cu Moscova.

Citește și: Cătălin Ivan a dat verdictul în cazul PSD: 'Nu mai există. A fost destructurat definitiv. Oamenii au fost înlocuiți cu servilii lui Liviu Dragnea'

Departe de ochii presei, schimburile se fac în mod discret: participanţii sunt liberi să folosească informaţiile colectate, însă fără a dezvălui nici identitatea, nici afilierea persoanelor aflate la originea acestor informaţii.

Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui american Donald Trump, care ar urma să-şi dezvăluie în viitorul apropiat planul pentru soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, se află de asemenea la Montreux în acest weekend pentru a participa la reuniune.

Printre alţi invitaţi se numără premierul olandez Mark Rutte, ministrul german al apărării Ursula von der Leyen, ministrul francez al economiei Bruno Le Maire şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.