Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul BVB a obţinut un profit net de 3,32 milioane de lei în trimestrul II, în creştere de şase ori comparativ cu T2 2021

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Grupul BVB a obţinut un profit net de 3,32 milioane de lei în trimestrul II, în creştere de 6 ori comparativ cu T2 2021, iar profitul net individual al BVB a fost de 4,71 milioane de lei, în creştere de peste 3 ori faţă de T2 2021, potrivit unui raport al BVB.

Venituri operaţionale BVB Individual în T2 2022 au înregistrat o creştere de 44% faţă de T2 2021, de la 5,91 milioane de lei la 8,49 milioane de lei, determinată de veniturile din tranzacţionare mai mari cu 58%, pe fondul unor oferte publice semnificative derulate în cursul trimestrului care au generat venituri de 4 ori mai mari decât în trimestrul 2 2021. Creşterea a fost susţinută şi de avansul veniturilor din vânzare date (+10%) şi din taxe menţinere emitenţi (+9%). Faţă de trimestrul anterior veniturile operaţionale au scăzut cu 14%, pe fondul unui trimestru I cu volatilitate ridicată şi volume tranzacţionate mai mari pe fondul izbucnirii conflictului din Ucraina, care au generat venituri pe piaţa principală de acţiuni - tranzacţii regular duble faţă de media lunară, potrivit Agerpres.

Veniturile operaţionale consolidate ale Grupului BVB în T2 2022 au fost în creştere cu 35%, până la valoarea de 14,87 milioane de lei, comparativ cu 11,04 milioane lei în T2 2021. Evoluţia a fost generată, în principal, de avansul de 44% sau 2,58 milioane de lei al segmentului tranzacţionare, însă susţinută de creştere şi pe segmentele post tranzacţionare şi registru. Faţă de trimestrul anterior veniturile operaţionale consolidate au o uşoară scădere de 5%, pe fondul veniturilor mai mari înregistrate de segmentul tranzacţionare în trimestrul 1, în timp ce veniturile din segmentul registru au crescut cu 55%.

De asemenea, în raport se menţionează că profitul net al Depozitarului Central a fost în T2 2022 în scădere de 14% până la valoarea de 0,89 milioane de lei faţă de 1,04 milioane de lei în T2 2021 pe fondul creşterii cheltuielilor operaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.