Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul german BASF estimează un preţ mediu al petrolului de 110 dolari/baril, în 2022

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Grupul german BASF, cu activitate în industria chimică, estimează pentru 2022 un preţ mediu anual al petrolului de 110 dolari/baril, faţă de o medie de 75 de dolari, anticipată în raportul anterior al companiei, din 2021.

Conform companiei, producţia chimică ar putea creşte, în acest an, cu 2,5% (vs +3,5%, în 2021), în timp ce producţia industrială s-ar majora cu 3%, comparativ cu datele din 2021, când s-a semnalat o creştere de 3,8%.

Totodată, anticipaţiile legate de cursul de schimb arată o rată medie de 1,07 dolari pentru un euro (1,15 dolari per euro, anterior), potrivit Agerpres.ro.

"Pentru a doua jumătate a anului, BASF anticipează o încetinire treptată a dezvoltării economice la nivel global, dar mult mai pronunţată în Europa. Aceasta presupune că nu vor exista restricţii severe ca urmare a noilor lockdown-uri din China şi că deficitul de gaze naturale nu va conduce la opriri de producţie în Europa. Evoluţiile actuale, determinate în principal de războiul din Ucraina şi de impactul acestuia asupra preţurilor energiei şi materiilor prime şi a disponibilităţii acestora, în special în Europa, pot conduce la turbulenţe suplimentare şi la devieri de la ipotezele prezentate mai sus. În special, riscurile ar putea apărea ca urmare a opririi producţiei la principalele fabrici europene, ca urmare a restricţiilor suplimentare privind aprovizionarea cu gaze europene din Rusia. În acest caz, pierderea capacităţilor europene ar putea fi parţial compensată printr-o utilizare mai ridicată a capacităţii fabricilor plasate în afara Europei. Riscuri suplimentare ar putea apărea din cursul viitor al pandemiei de coronavirus şi din noile măsuri luate pentru a limita numărul de infecţii. Oportunităţile ar putea apărea din continuarea marjelor ridicate, chiar şi în cazul unei încetiniri economice. BASF răspunde încetinirii economice cu măsuri de reducere a costurilor", se menţionează în noul Raport BASF.

Rezultatele financiare ale companie, publicate joi, arată o creştere a cifrei de afaceri de 16,3%, până la 23 miliarde euro, în trimestrul II din acest an, precum şi venituri înainte de impozite şi dobânzi (EBIT), excluzând cheltuielile excepţionale, în valoare de 2,3 miliarde euro, la nivelul aceluiaşi trimestru din 2021.

De asemenea, BASF a raportat un venit net de 2,1 miliarde euro, în creştere cu 26,3% de la an la an, în timp ce fluxul de numerar din activitatea de exploatare s-a ridicat la 1,2 miliarde euro, sub nivelul celui din acelaşi trimestru al anului anterior, când s-a consemnat valoarea de 2,5 miliarde euro.

Perspectivele cifrei de afaceri pentru 2022 au crescut la 86 - 89 miliarde euro, iar pentru EBIT (fără cheltuielile excepţionale) la 6,8 - 7,2 miliarde euro.

Grupul BASF are peste 111.000 de angajaţi la nivel mondial şi un portofoliu organizat în şase segmente: produse chimice, materiale, soluţii industriale, tehnologii de suprafaţă, nutriţie şi îngrijire şi soluţii agricole. Acţiunile companiei sunt tranzacţionate pe Bursa din Frankfurt (BAS) şi sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.