Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grupul german Daimler AG va produce primul motor intern pentru automobile electrice la fabrica din Berlin

theguardian.com
Daimler

Grupul german Daimler AG a anunţat joi că va produce primul motor intern pentru automobile electrice la cea mai veche fabrică a sa din Berlin, spre uşurarea angajaţilor care se temeau că-şi vor pierde locurile de muncă după ce nu vor mai fi produse motoare diesel la această unitate, transmite Reuters.

Angajaţii erau îngrijoraţi în legătură cu perspectivele lor după ce în septembrie 2020 compania informase că într-un an se va renunţa la producţia motorului diesel cu şase cilindri la uzina din Berlin. Daimler le oferise posibilitatea recalificării în alte domenii.

Aproximativ 450 din cei 2.300 de angajaţi s-au înscris la cursuri de dezvoltare de programe informatice, iar aproximativ o cincime au fost selectaţi pentru prima serie de pregătire, a anunţat şeful sindicatului Michael Rahmel

Investiţia prevăzută iniţial pentru fabrica Berlin-Marienfelde, cu o vechime de 120 de ani, va fi majorată semnificativ în următorii şase ani, în vederea producerii de motoare pentru automobile electrice, a informat Daimler.

Conform acordului actual cu sindicatele, locurile de muncă ale angajaţilor sunt garantate până la începutul lui 2030, potrivit Agerpres.ro.

În iulie, Daimler anunţa că între 2022 şi 2030 va investi peste 40 de miliarde de euro pentru a dezvolta automobile electrice pe baterii. Daimler a precizat că, împreună cu partenerii săi, va construi opt noi uzine de baterii, pe măsură ce îşi va majora producţia de automobile electrice, şi de asemenea va fi pregătit ca până în 2030 să fie un producător care va fabrica doar vehicule electrice. Cu toate acestea, grupul german nu a oferit un termen limită ferm de la care va înceta să mai comercializeze autoturisme echipate cu motoare pe combustie internă.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.