DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Grupul PPE: Eradicarea cancerului pediatric până în 2040, prioritate absolută, după ce Cristian Bușoi a obținut majorarea bugetului pentru Cercetare în Sănătate

PPE

Cetățenii europeni trebuie să se bucure de aceleași drepturi și obligații, indiferent de țara din care provin, iar realizarea unui sistem de sănătate performant, în care drepturile pacienților sunt recunoscute și respectate, rămâne un deziderat în multe state, inclusiv în România.

Politicile Grupului PPE integrează Sănătatea în toate politicile europene, propune sinergii între programele UE, precum și fuzionarea anumitor fonduri pentru sănătatea cetățenilor europeni.

Vezi și: Producătorii de medicamente susțin că România ar putea face economii semnificative cu medicamentele biosimilare, în locul produselor biologice de referință

Pentru Programul de Cercetare și Inovare 2021 - 2027 - Orizont Europa și a Programul de Sănătate al Uniunii Europene 2021-2027, din cadrul Fondului Social European Plus, Grupul PPE l-a desemnat drept raportor din partea Comisiei de Sănătate a Parlamentului European pe eurodeputatul PNL Cristian Bușoi.

Acesta a propus și a reușit să obțină creșterea bugetului Programului de Sănătate de la 413 milioane de euro la 473 de milioane de euro, precum și majorarea bugetului pentru Cercetare în Sănătate de la 7,7 miliarde de Euro la 9,7 miliarde de Euro.

Totodată Cristian Bușoi a reușit să obțină votul colegilor din Parlamentul European pentru ca eradicarea cancerului pediatric până în 2040 să devină prioritate absolută a Programului de Cercetare.

Sunt foarte onorat că, în Parlamentul European, colegii mei au acceptat și au adoptat amendamentul meu ca o prima misiune și deci o prioritate în Cercetare să fie eradicarea cancerului pediatric, în contextual în care avem nevoie de soluții inovatoare în domeniul oncologiei pediatrice pentru viitoarele generații ale Europei. Amendamentele depuse de mine și votate, de asemenea, în Parlamentul European vizează și investiții în prevenirea bolilor, screening și diagnostic precoce, acces la servicii medicale de calitate, durabile și accesibile, precum și măsuri pentru reducerea infecțiilor din unitățile medicale. Ambele programe pentru care am fost raportor pot și trebuie să aducă oportunități de finanțare și pentru sistemul de sănătate din România”, a declarat Cristian Bușoi.

Prin politicile sale de sănătate, Grupul PPE promovează și susține totodată reducerea inegalităților în ceea ce privește accesul la sănătatea publică, protejarea persoanelor împotriva amenințărilor transfrontaliere grave la adresa sănătății, evitarea și combaterea crizelor din Sănătate, consolidarea sistemelor de sănătate cu accent pe transformarea lor digitală, sprijinirea legislației UE în materie de sănătate, sprijinirea statelor membre în implementarea recomandărilor europene și a celor ale OMS în ceea ce privește Sănătatea.

Reprezentanții Grupului PPE mai spun că maximizarea prevenției ar reduce semnificativ numărul bolilor grave și ar diminua considerabil inclusiv costurile asociate. Principalele riscuri, cum ar fi bolile cardiovasculare, cele respiratorii cronice, diabetul sau problemele mentale, pot fi combătute în primul rând prin țintirea factorilor declanșatori: combaterea eficientă a fumatului, a consumului excesiv de alcool și promovarea unui stil de viață echilibrat, a dietei sănătoase și a mișcării.

Atât Programul de Sănătate al Uniunii Europene 2021-2027, cât și Programul pentru Cercetare și Inovare Orizont Europa reprezintă garanția că oamenii de știință și cercetătorii medicali lucrează pentru dezvoltarea unor metode de intervenție mai sigure și mai eficiente, iar sănătatea cetățenilor europeni se va îmbunătăți.

Material publicat cu sprijinul Grupului PPE. PPE este cel mai mare grup din Parlamentul European, ce reunește forțe politice pro-europene de centru și de centru-dreapta, care doresc să consolideze obiectivul unei Europe competitive, democratice și transparente și al unei economii sociale de piață.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.