Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guatemala: Vulcanul Santiaguito erupe cu explozii piroclastice

earthmagazine.org
santiaguito vulcan

Vulcanul Santiaguito, situat în departamentul Quetzaltenango din Guatemala, a intrat duminică în fază de erupţie însoţită de explozii piroclastice, a informat o sursă oficială citată de EFE, transmite Agerpres

Colosul, de peste 2.550 de metri înălţime şi-a început activitatea sâmbătă însă de abia duminică a erupt, aruncând o coloană de fum şi cenuşă la o înălţime de 4.000 de metri peste nivelul mării. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Coordonatoarei Naţionale pentru Reducerea Dezastrelor (Conred), David de León, coloana de cenuşă se deplasează purtată de vânt spre sud, vest şi nord-vestul vulcanului, la o distanţă de 30 de kilometri. 

Purtătorul de cuvânt al Conred a informat că deocamdată nu a fost nevoie să fie efectuate evacuări şi ca faza eruptivă ar putea continua în următoarele zile. Expertul a subliniat că ar putea cădea particule de cenuşă în localităţile învecinate precum El Nuevo Palmar, San Felipe, Loma Linda, Monte Bello şi Palajunoj, printre altele. 

Santiaguito, a cărui ultimă erupţie s-a înregistrat în mai 2014, este unul dintre cei 33 de coloşi pe care îi are Guatemala şi care, alături de vulcanii Fuego şi Pacaya, se menţine în activitate constantă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.