Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvern neutru, nu tehnocrat

Nu despre mitul fals și păgubos al tehnocratului, despre care am scris aici, e vorba în cazul guvernului României. ”Guvern de tehnocrați” e doar o expresie care a fost utilizată pentru a desemna guvernul de uniune națională. Nu de un guvern de specialiști sau tehnocrați sau spuneți-le cum vreți are nevoie România, nu aceasta e miza. România are nevoie de un guvern de uniune națională care să conducă administrația un an de zile, să pregătească și organizeze alegerile locale și parlamentare și, eventual, să promoveze unul sau două proiecte politice agreate de cvartetul Iohannis-PSD-PNL-UDMR. Vorbim mai degrabă despre un guvern neutru, format de personaje agreate de cele două mari partide și de președintele Iohannis, nu de cine știe ce specialiști sau tehnocrați

Cel mai probabil vom avea un guvern al compromisului național, cu misiune limitată, în niciun caz nu vom avea un așa-zis guvern de tehnocrați. O altă variantă nu există.

Într-adevăr, toată lumea vorbește despre un guvern de tehnocrați, dar nu este decât o expresie utilizată în lipsă de ceva mai bun, Însă toți știu că este vorba despre un guvern neutru, de compromis între principalele forțe politice de la Cotroceni și din Parlament.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.