Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernatorul provinciei Iacuţia din nordul Rusiei a avertizat în legătură cu noi incendii de vegetaţie devastatoare anul viitor

Keralakaumudi News
incendii Rusia

Guvernatorul provinciei Iacuţia din nordul Rusiei, grav afectată de incendii de vegetaţie vara aceasta, a avertizat asupra riscurilor unui dezastru similar anul viitor dacă vremea neobişnuit de caldă şi uscată persistă, relatează joi Reuters.

În Iacuţia, în nordul Siberiei, cea mai mare şi mai rece regiune din Rusia, incendiile forestiere au devastat în această vară o zonă mai mare decât suprafaţa Portugaliei, fumul degajat de incendii ajungând până la Polul Nord.

Siberia a fost afectată în ultimii ani de incendii majore, a căror intensitate este din ce în ce mai severă în fiecare vară, un fenomen pe care specialiştii îl atribuie schimbărilor climatice, dar şi protecţiei insuficiente a pădurilor ruseşti.

"Nu cred că va fi mai rău, însă ar putea fi la fel anul viitor", a declarat guvernatorul regional, Aisen Nikolaiev, în marja unui forum economic din oraşul Vladivostok săptămâna trecută. El a afirmat că vremea foarte caldă şi uscată a contribuit la incendiile de vegetaţie.

"Am avut doar 2 milimetri de ploaie, în timp ce media este de aproape 40 milimetri. Aceasta este întreaga poveste", a spus el, informează Agerpres.ro.

Ecologiştii se tem că incendiile, alimentate de vreme călduroasă dezgheaţă permafrostul şi turbăriile siberiene, eliberând şi mai mult carbon care a fost depozitat mult timp în tundra îngheţată.

În regiunea Iacuţia se află satul Oimiakon, care, potrivit Guinness Book of Records, este cel mai friguros loc locuit permanent din lume, unde mercurul termometrelor a coborât până la - 67,7 grade Celsius, temperatură înregistrată în februarie 1933.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.