DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea militarilor răniţi participanţi la Jocurile Invictus

militari armata

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea militarilor răniţi participanţi la Jocurile Invictus. Astfel, pentru evenimentele sportive organizate în ţară sau în străinătate de către Ministerul Apărării Naţionale (MApN) sau de către organizaţii naţionale ori internaţionale cu care acesta cooperează, invalizii şi răniţii participanţi şi, după caz, însoţitorii acestora, membrii de familie, precum şi persoanele cu atribuţii în procesul de pregătire şi desfăşurare a respectivelor evenimente, beneficiază de drepturile stabilite pentru personalul MApN trimis în misiune temporară în străinătate, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MApN, actul normativ pentru completarea OUG nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat vizează îmbunătăţirea cadrului legal aplicabil în domeniu, astfel încât să fie cuprinse elementele de suport legal necesare participării militarilor invalizi şi răniţi, precum şi a însoţitorilor acestora, la evenimentul competiţional “Invictus Games” şi la alte evenimente sportiv-recreative în ţară şi străinătate care vizează recunoştinţa cuvenită acestora, reinserţia socio-profesională, precum şi recuperarea lor fizică şi psihică.

Astfel, pentru evenimentele sportiv-recreative organizate în ţară sau în străinătate de către Ministerul Apărării Naţionale sau de către alte organizaţii naţionale ori internaţionale cu care acesta cooperează, invalizii şi răniţii participanţi la acţiuni militare şi, după caz, însoţitorii acestora, membrii de familie, precum şi persoanele cu atribuţii în procesul de pregătire şi desfăşurare a respectivelor evenimente, beneficiază de drepturile stabilite pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale trimis în misiune temporară în străinătate.

Fondurile destinate achiziţiei de echipamente sportive, dispozitive şi a altor materiale necesare desfăşurării antrenamentelor şi participării la activităţi complementare evenimentelor sportiv-recreative menţionate, precum şi fondurile necesare asigurării transportului, acreditării, cazării, diurnei şi a altor bunuri şi servicii, prevăzute de lege, pentru competitori, rezerve, staff tehnic şi alte persoane care fac parte din delegaţie, se asigură din bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în condiţii stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale.

România a fost reprezentată în anul 2017 la jocurile Invictus de la Toronto, Canada de 15 militari răniţi, care au participat la şase discipline sportive individuale - tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism şi înot. La acestea s-a adăugat, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

În acest an, echipa României formată din 15 militari răniţi, însoţiţi de de staff-ul tehnic, vor participa în perioada 17 - 29 octombrie la jocurile Invictus organizate în Sydney, Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.