Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a adoptat strategia privind economia circulară/ Laszlo Borbely: Să ne folosim resursele naturale mai chibzuit, să nu avem atâta dependenţă de resurse

Guvernul Romaniei
Ciuca guvern

Coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă, consilierul de stat Laszlo Borbely, a afirmat, miercuri, când Guvernul a adoptat strategia privind economia circulară, că trebuie să ne folosim resursele naturale mai chibzuit, să nu avem atâta dependenţă de resursele naturale şi să realizăm o viziune economică astfel încât să nu dăuneze mediului, potrivit news.ro.

Guvernul a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, un document care vizează strategia privind economia circulară.

Laszlo Borbely a oferit, la finalul şedinţei de Guvern, mai multe detalii în legătură cu această strategie.

“Deci avem strategia asta care, de fapt, ce spune: să ne folosim resursele naturale mai chibzuit, să nu avem atâta dependenţă de resursele naturale şi să avem o viziune economică care, evident, să nu dăuneze mediului. Şi atunci are de câştigat toată lumea. Şi în momentul de faţă Uniunea Europeană are de mult o strategie, de la mijlocul anilor 2010 şi are şi un plan de acţiune din 2020. Noi acum am închis o uşă prin această strategie, dar deschidem o altă uşă prin a finaliza un plan de acţiune până în septembrie anul viitor. Am bifat şi un jalon, pentru că era un jalon în 30 septembrie”, a afirmat Laszlo Borbely.

El a explicat că au fost 14 sectoare analizate şi au fost identificate şapte pentru continuarea acestui proiect.

“Sunt 14 sectoare care au fost analizate, pentru că e o strategie de 140 de pagini. Mai întâi s-a făcut o radiografie a situaţiei, care este acum în 14 sectoare şi s-au identificat şapte sectoare care sunt interesante pentru a merge mai departe. Evident, nu numai acestea vor fi, dar acestea sunt: agricultură şi silvicultură, industria automotive, construcţii, bunuri de consum, cum ar fi produsele alimentare şi băuturile, ambalajele, textilele şi echipamentele electrice şi electronice, precum şi două sectoare cu o reprezentare foarte importantă: deşeurile şi apa”, a mai afirmat coordonatorul Departamentului de Dezvoltare Durabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.