Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic se consultă cu mediul de afaceri în privinţa reducerii numărului de imigranţi

Guvernul britanic lucrează în prezent la planurile privind reducerea imigraţiei, pe care le va discuta cu oamenii de afaceri, a declarat luni ministrul de interne Amber Rudd, într-un interviu pentru The Times, cu ocazia conferinţei anuale a Partidului Conservator, aflată în desfăşurare la Birmingham, transmite Reuters.

Citeşte şi: A început procesul celor cinci ceceni, acuzaţi că l-au ucis pe liderul opoziţiei ruse

Premierul britanic Theresa May a declarat că votul pentru Brexit la referendumul din 23 iunie transmite din partea votanţilor un mesaj că imigraţia nu poate continua la nivelurile de până acum. Ea se confruntă, însă, cu provocarea de a găsi un echilibru între această cerinţă şi păstrarea unui acces cât mai mare la piaţa comună a UE.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

'Prim-ministrul a spus că vom modifica libertatea de mişcare în interiorul Uniunii Europene pentru forţa de muncă şi asta vom face. Ministerului meu îi revine rolul principal şi căutăm modalitatea cea mai bună de implementare', a afirmat ministrul de interne.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Amber Rudd, care înaintea referendumului a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în Uniune, a subliniat că reducerea imigraţiei nu ar trebui să dăuneze economiei.

'Nu dorim să avem un plan post-Brexit care să ne provoace o scădere economică, aşa încât, deşi vom dori să controlăm imigraţia, vom dori să o reducem, există domenii în care o putem face fără să ne afectăm economia. Vom avea consultări cu comunitatea de afaceri', a afirmat ea.

Citește și: Contractul dintre 'clientul' Dan Adamescu şi Black Cube. Care era misiunea spionilor străini

Amber Rudd a avertizat însă că promisiunea guvernului, formulată de fostul premier David Cameron şi reiterată de Theresa May, de reducere a numărului anual de imigranţi la sub 100.000 - cifră depăşită în prezent de peste trei ori - 'va necesita ceva timp pentru a fi îndeplinită', transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.