Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mutare de forță a Guvernului Cîțu: Ridicarea interdicției de vânzare a acțiunilor statului

Facebook
sedinta de guvern

Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care elimină interdicția temporară ca statul să-și vândă acțiunile.

Citește și: Augustin Zegrean face lumină în decizia CCR privind pensiile. Care sunt efectele

  • „Articolele 1, 2 și 3 din Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 736 din 13 august 2020, cu modificările ulterioare, se abrogă”, prevede proiectul de lege. Dacă va fi adoptat în Guvern, proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și vot.

„In plan economic remarcăm că un comportament al statului în care sunt suspendate anumite operațiuni legate de capitalul de stat administrat, respectiv înstrăinarea unor acțiuni / active sau vânzarea de către operatorii economici cu capital majoritar / integral de stat a unor participații pe care le dețin la filialele proprii, creează un statut discriminatoriu în raport de operatorii cu capital privat și în special concurenți, riscul major fiind acela al diminuarii resurselor financiare atrase, a imposibilității dezvoltării afacerilor sau implementării unor proiecte de investiţii majore, cu impact social şi economic de interes general. Identificând problemele care afectează întreg sistemul economic național, precum și comportamentul economic și financiar al societăţilor cu capital de stat, considerăm ca fiind necesară abrogarea acestor măsuri”, este argumentația ministerului.

Fostul Parlament a votat Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, lege prin care s-a reglementat interdicția, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.