Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Dăncilă, lovitură USTURĂTOARE pentru patronul ziarului 'Adevărul'. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

cristi burci

O companie de construcții, fostă de stat, ajunsă în patrimoniul unui grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci, patronul trustului de presă care deține și ziarul “Adevărul”, a primit o lovitură cruntă din partea Guvernului, informează Jurnalul. Agenția Națională de Resurse Minerale (ANRM) a decis să rezilieze licenţa de exploatare a nisipului și pietrișului, încheiată de către compania arădeană SC ICIM SA, pentru mina de la Cicir II, județul Arad.

Compania primise în concesiune exploatarea acestor resurse printr-o Hotărâre de Guvern semnată, în anul 2000, de către premierul de la acea dată, actualul guvernator al Băncii Naționale, Mugur Isărescu.

Sorina Matei prezintă documentele care DISTRUG explicațiile lui Kovesi

Gigi Dragomir, președintele Agenţiei Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), a emis, în data de 7 martie 2018, Decizia nr. 16 privind încetarea concesiunii miniere de exploatare a nisipului și pietrișului din perimetrul Cicir II, județul Arad. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, din data de 23 martie anul curent. Potrivit acestui document, în temeiul articolului 4, alineat 4, din Hotărârea de Guvern nr. 1419/2009, privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, cu modificările și completările ulterioare, “concesiunea minieră de exploatare a nisipului și pietrișului din perimetrul Cicir II, județul Arad, convenită prin Licența de Concesiune nr. 926/1999, încheiată între Agenția Națională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, și Societatea Comercială ICIM Arad SA, în calitate de concesionar, cu sediul în Municipiul Arad (…), încetează de la data publicării prezentei decizii”.

În motivarea președintelui ANRM, se arată că decizia a fost luată în temeiul unui referat al Direcției Generale de Gestionare, Evaluare și Concesioare Resurse/ Rezerve Minerale și Integrare Europeană din data de 7 martie 2018, privind verificarea îndeplinirii condițiilor legale, cu propunerea de aprobare a anulării concesiunii, dar și a faptului că titularul licenței, SC ICIM Arad SA, se află în insolvență, conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) din 5 martie 2018. La baza deciziei au mai stat și prevederile articolelor 34, litera b), și 37, alienat (1) din Legea minelor nr. 85/2003.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.