Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei prezintă documentele care DISTRUG explicațiile lui Kovesi

sorina matei

Jurnalista Sorina Matei prezintă o serie de documente din planul managerial și raportul de activitate al DNA, prezentate de Laura Codruța Kovesi, în care se arată că procurorii DNA erau evaluați inclusiv după modul în care valorificau informațiile primite de la SRI.

Citește și: Teodor Meleşcanu îl CONTRAZICE pe Liviu Dragnea: lovitură pentru marele plan al liderului PSD

”1. Planul managerial semnat de doamna Kovesi prin care a devenit șefa DNA, plan prezentat in fata CSM în mai 2013 în care doamna Kovesi scrie că va evalua semestrial procurorii DNA dacă au “valorificat” informațiile de la serviciile de informații/ SRI și, în plus, propune dezvoltarea relației cu “furnizorii de informații”. Mai mult, propune aplicarea protocoalelor încheiate de dansa la Parchetul General. 
Peste toate acestea, în mai 2013, doamna Kovesi scrie că vrea ca DNA să fie implicată activ in tot felul de formate de cooperare și grupuri de lucru constituite in baza Hotărârii 69 a CSAT și Deciziei 275 a premierului. Pentru că fusese propusă de V.Ponta/ decizia premierului și semnată de președintele de la acea vreme/ decizia CSAT.

2. Raportul doamnei Kovesi din 2012 de la Parchetul General, de încheiere al celui de-al doilea mandat, ca și celelalte rapoarte, in care anunța că are protocol cu SRI pe “investigarea acțiunilor care aduc atingere siguranței naționale sau realizarea interceptărilor dispuse de instanța”. N-a scris că de fapt protocolul încalca legea si viza toată cercetarea penală din România.

3. Raportul SRI din 2009, în care chiar SRI adaugă la legislația in vigoare protocolul cu Kovesi de la Parchetul General, vorbind despre “echipe operative mixte” care “au asigurat managementul activității de documentare și ulterior VALORIFICAREA datelor și informațiilor referitoare la săvârșirea de infracțiuni”.

Sau când minciuna are picioare scurte”, arată Sorina Matei, pe pagina personală de Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.