Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Iran, AVERTISMENT după cel mai mare val de PROTESTE din ultimul deceniu

iran protest

Guvernul iranian a avertizat populaţia să evite "adunările publice ilegale" ca urmare a manifestaţiilor de protest desfăşurate în toată ţara, scrie NEWS.RO, citând BBC.

Citeşte şi: Carmen Dan, anunţ de ULTIM MOMENT despre pensiile militarilor. Ce se întâmplă cu RECALCULĂRILE şi cu pensionările anticipate

Un număr mare de oameni au fost arestaţi în timpul protestelor împotriva corupţiei şi a condiţiilor de trai. Mai multe grupuri au continuat demonstraţiile în Teheran şi în alte oraşe din ţară. Imaginile postate pe reţelele sociale arată şi ciocniri cu forţele de ordine, care au intervenit pentru a dispersa mulţimea.

Mulţimile au scandat împotriva preşedintelui Hassan Rouhani, dar şi a liderului suprem Ayatollahul Khamenei. Scânteia protestelor s-a aprins joi în al doilea oraș ca mărime al Iranului, Mashhad, iar ieri a cuprins şi alte oraşe.

Ministrul de interne Abdolrahman Rahmani Fazli a îndemnat oamenii “să nu participe la aceste manifestaţii ilegale tocmai pentru a nu genera alte probleme pentru ei şi pentru alţi cetăţeni”.

Autorităţile iraniene dau vina pe anti-revoluţionari şi pe agenţii puterilor străine pentru izbucnirea acestor manifestaţii de protest.

Citeşte şi: Avocatul lui Mazăre RUPE TĂCEREA: Ce spune despre FUGA din ţară a omului de afaceri

Administraţia Trump a avertizat deja Iranul că ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra sa.

''Poporul iranian nu acordă nici o importanţă şi nici un credit declaraţiilor oportuniste ale unor responsabili americani şi ale lui Donald Trump'', a afirmat, în replică, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Bahram Ghassemi, citat de media.

Ghassemi a calificat drept ''înşelător'' sprijinul unor responsabili americani faţă de adunările care au avut loc în mai multe oraşe iraniene în ultimele zile.

Ȋntre timp, mii de demonstranţi proguvernamentali au fost implicaţi în mitingurile de sâmbătă. Aceste mitinguri oficiale au fost organizate înaintea protestelor antiguvernamentale, pentru a marca cea de-a opta aniversare a reprimării protestelor de stradă de mare amploare.

Citeşte şi: Sorina Matei, atac DUR după fuga lui Mazăre: 'Hellvig doarme în șoșoni sub o institutie pulbere...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.