Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul inchide 4 universitati

Mihnea Costoiu
Ministrul delegat pentru Invatamantul Superior Mihnea Costoiu sustine ca nu vor fi afectati studentii care studiaza in acest moment la universitatile in cauza nu vor fi afectati, dar ca este nevoie de "o curatenie" in randul universitatilor.

Instituţiile de studiu nu respectau programa şcolară şi nu aveau un sediu.

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, a explicat la REALITATEA TV că cele 135 de programe de studiu nu respectau condiţiile de calitate. "Am decis intrarea în lichidarea acestor programe. Aceste universităţi nu mai organizează admitere", a spus Costoiu.

"Vorbim de cea mai mare curăţenie din ultimii 25 de ani. Toate aceste lucruri sunt realizate cu ţinta de a avea un învăţământ de calitate. Fac un apel către tineri să se uite pe site-ul Ministerului Educaţiei şi să aleagă acele universităţi care sunt acreditate", a spus Costoiu la REALITATEA TV.

"Începând cu anul 2014-2015 nu se mai organizează examene de admitere. Respectivele universităţi nu mai au dreptul să mai organizeze examen de admitere", a spus Costoiu, care a precizat că studenţii care urmează deja cursurile nu vor fi afectaţi de această decizie.

Conform informatiilor obtinute de MEDIAFAX, institutiile de învatamânt superior cu toate programele intrate în lichidare în anul universitar 2014-2015 sunt Institutul Teologic Româno-Catolic din Bucuresti, Universitatea Financiar-Bancara din Bucuresti, Universitatea Mihail Kogalniceanu din Iasi si Universitatea Mihai Eminescu din Timisoara. Aceste patru universitati s-au aflat pâna în prezent sub monitorizare.

Acesta a mai spus că alte trei universităţi din ţară sunt monitorizate atent, fiind vorba de Universitatea Bioterra din Bucuresti, Universitatea Româna de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea din Bucuresti si Universitatea Apollonia din Iasi.

Anton Hadăr, preşedintele ALMA MATER a spus că trebuie să apreciem starea învăţământului românesc şi acest demers al Ministerului Educaţiei, pentru că în ultimii ani tot mai puţin elevi au promovat BACALAUREATUL. "Era normal să avem universităţi care să se închidă. Sunt universităţi care nu au depus dosare de acreditare. Faptul că dispar câteva universităţi reprezintă un bonus, nu o pierdere. Tinerii să fie foarte atenţi, să vadă unde se înscriu", a declarat Hadăr la REALITATEA TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.