Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Israelian face marele anunţ: Vaccinul împotriva coronavirus, aproape de finalizare

Digi24
coronavirus

Oamenii de știință israelieni sunt în cursul dezvoltării primului vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit ministrului științei și tehnologiei, Ofir Akunis. Dacă totul merge conform planificării, vaccinul ar putea fi gata în câteva săptămâni și disponibil în 90 de zile, potrivit unui comunicat citat de Jerusalem Post.

"Felicitări MIGAL [Institutul de cercetare Galileea] pentru această descoperire interesantă", a spus Akunis. "Sunt încrezător că vor exista progrese rapide, care să ne permită să oferim un răspuns necesar la amenințarea globală gravă a COVID-19", a spus Akunis, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

În ultimii patru ani, o echipă de oameni de știință MIGAL dezvoltă un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase (IBV), care provoacă o boală bronșică care afectează păsările de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar..

"Conceptul nostru de bază era să dezvoltăm tehnologia și nu în mod special un vaccin pentru acest tip sau acel tip de virus", a spus Dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL în biotehnologie. "Cadrul științific pentru vaccin se bazează pe un nou vector de expresie proteică, care formează și secretă o proteină chimică solubilă care livrează antigenul viral în țesuturile mucoasei prin endocitoză auto-activată, determinând organismul să formeze anticorpi împotriva virusului."

Endocitoza este un proces celular în care substanțele sunt introduse într-o celulă prin înconjurarea materialului cu membrana celulară, formând o vezicule care conține materialul ingerat. În studiile preclinice, echipa a demonstrat că vaccinarea orală induce niveluri ridicate de anticorpi anti-IBV specific, a spus Katz.

"Să-i spunem noroc pur", a spus el. "Am decis să alegem coronavirusul ca model pentru sistemul nostru, doar ca dovadă a conceptului tehnologiei noastre."

Dar, după ce oamenii de știință au secvențiat ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, cercetătorii MIGAL l-au examinat și au constatat că virusul păsărilor de curte are o similaritate genetică ridicată cu cel uman și că folosește același mecanism de infecție, ceea ce crește probabilitatea de realizarea unui vaccin uman eficient într-o perioadă foarte scurtă de timp, a spus Katz.

"Tot ce trebuie să facem este să reglăm sistemul la noua secvență", a spus el. "Suntem în mijlocul acestui proces, și sperăm că în câteva săptămâni vom avea vaccinul în mâinile noastre. Da, în câteva săptămâni, dacă totul funcționează, am avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul."

MIGAL ar fi responsabil pentru dezvoltarea noului vaccin, dar va trebui apoi să treacă printr-un proces de reglementare, inclusiv studii clinice și producție la scară largă, a spus Katz.

"Având în vedere nevoia globală urgentă de un vaccin contra coronavirusului uman, facem tot ce putem pentru a accelera dezvoltarea", a spus David Zigdon, CEO MIGAL. Vaccinul ar putea "obține aprobarea de siguranță în 90 de zile", a spus el.

Va fi un vaccin oral, ceea ce îl va face în special accesibil publicului larg, a spus Zigdon. "Suntem în prezent în discuții intense cu potențiali parteneri care pot ajuta la accelerarea fazelor de testări umane și la accelerarea finalizării dezvoltării produsului final și a activităților de reglementare", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.