Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pornește un program gigant: interconectarea bazelor de date pentru instituțiile din România

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Am păstrat în zona civilă controlul asupra bazelor de date, nimeni nu trebuie să se teamă că ar avea cineva acces la acestea, a declarat joi ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, cu privire la cloudul guvernamental.

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, spune că ordonanța care prevede realizarea cloudului guvernamental a fost în dezbatere publică și s-au primit multe critici, informează News.ro.

„Ordonanța de Urgență a fost într-un proces de dezbatere publică pe care l-am derulat. Am primit foarte multe critici, dar cred că până la urmă este vorba de o neînțelegere. Nu s-a pus niciodată problema ca operaționalizarea și utilizarea bazelor de date să fie făcută de altcineva decât de Autoritatea pentru Digitalizarea României. Celelalte structuri implicate, de la Serviciul de Telecomunicații Speciale până la resposabilitățile care vin pe partea de securitate cibernetică, nu fac parte din accesul la bazele de date, deci practic am păstrat în zona civilă controlul asupra bazelor de date”, a declarat joi Marcel Boloș.

El spune că a fost „un exercițiu firesc de dezbatere publică, este pentru prima dată când România intră pe făgașul normal generat de interoperabilitatea bazelor de date”.

„Instituțiile publice vor fi obligate, după ce se aprobă legea în Parlament, să se permită interoperabilitatea bazelor de date, înseamnă drumuri mai puține pentru oameni, documente care fac parte din birocrație și care nu mai trebuiesc prezentate de la o instituție la alta, înseamnă foarte multe lucruri bune pentru serviciile publice adresate oamenilor”, a adăugat ministrul.

Conform acestuia, „nu trebuie să-i fie frică nimănui de faptul că ar avea cineva acces la bazele de date, ci dimpotrivă să aibă încredere că această interoperabilitate a bazelor de date face mult bine pentru oameni”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.